Laura (25): Lámala jsem si hlavu nad dopisem od tajného ctitele. Netušila jsem, že souvisí s dávnou tragickou událostí

Laura (25): Lámala jsem si hlavu nad dopisem od tajného ctitele. Netušila jsem, že souvisí s dávnou tragickou událostí
Zdroj: Unsplash

Laura se divila, že jí hned první týden v podnájmu přišel do schránky dopis. Cizí muž jí v něm vyznával lásku. Bála se, že ji v domě sleduje nějaký blázen. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 06. 06. 2023 17:00

Na nové adrese jsem bydlela sotva pár dní, na schránce jsem ještě ani neměla své jméno. Už mě ale čekal dopis plný vášně. Někdo mi v něm vyznával věčnou lásku – hrůzou jsem nemohla usnout. 

Ve schránce jsem našla milostný dopis

Vybalila jsem si poslední krabici a na oslavu si nalila skleničku vína. Přecházela jsem po pokoji v rytmu jazzové hudby, mluvila sama se sebou a slibovala si, že tentokrát začnu znovu a lépe.

„Už žádný ženatý chlap, žádné trápení. Budu si jen užívat života!“ zavelela jsem. Balkonovými dveřmi zavál noční vítr a sfoukl plamen svíčky. O pár dní později jsem našla ve schránce dopis v růžové obálce bez známky a adresy. Úhledné psací písmo mě oslovovalo „Má lásko“. Následovala slova plná touhy po odpuštění a sliby lásky až za hrob.

Na schránce bylo ještě příjmení původního nájemníka, připadalo mi to tedy celé divné. Hned mě napadlo, že si ze mě vystřelil někdo známý. Moc lidí o mém stěhování ale nevědělo. Dostat se do domu přes dvojité dveře opatřené číselnými kódy taky nebylo jen tak. 

Ukázala jsem dopis kamarádce a ta mě vyděsila

Když jsem se svěřila kamarádce, kroutila hlavou. Vůbec se jí to nelíbilo a žádala mě, abych na sebe dávala dobrý pozor. Podle ní to tam musel vhodit někdo z domu. „Třeba nějaký soused, co tě sledoval kukátkem, když ses stěhovala,“ děsila mě. V noci jsem pak nemohla usnout a poslouchala každý zvuk na chodbě. Ráno jsem měla na rohožce rudou růži

Během dne jsem dostala nápad, jak si „proklepnout“ postupně všechny lidi v domě. Upekla jsem plech plný sušenek, obešla každý byt. Představila jsem se jako nová sousedka a tajně zkoumala, jestli se mi někdo nebude zdát podezřelý. 

Nikoho takového jsem ale nezaznamenala. Zbývaly poslední dveře přímo pode mnou, otevřela mi milá stařenka. Ani ta nevypadala, že by mi psala milostné dopisy. Řekla mi ovšem zvláštní informaci. V mém bytě prý bydlel pár s tragickou minulostí. 

Před tragédií si už nestihli vyznat lásku

Netuším, co je na tom pravdy. Pokud si ta babička neplete realitu s televizními seriály, došlo tu k velké tragédii. Po dramatické milenecké hádce zemřel mladík během autonehody. Jeho přítelkyně pak odjela do Jižní Ameriky, kde se o dva měsíce později zřítila v horách, její tělo bylo nalezeno bez známek života.

Psaní tedy dost možná nebylo adresované mně. Třeba se snažil onen muž ze záhrobí vyznat lásku svojí milé. Kdo ví, jak dlouho tam ten dopis čekal! Vysvětlovalo by to, proč ho teď nemohu nikde najít – přitom jsem si ho položila na kuchyňskou linku! Růže zmizela z vázy a není ani v koši.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články