Lenka (33): Poměr s mým šéfem byla tragická chyba. Připravila mě o všechno, o čem jsem snila

Lenka (33): Poměr s mým šéfem byla tragická chyba. Připravila mě o všechno, o čem jsem snila
Zdroj: Freepik.com

Lenka měla poměr se svým ženatým šéfem. Díky tomu se dostala na vysněnou pozici a zdálo se, že bude konečně šťastná. Skvělá práce, pohádkové peníze. Nic jí nechybělo. Netušila však, že je někdo, kdo o jejich románku ví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 03. 2021 18:00

Roky jsem pracovala ve firmě, kde jsem si často přišla téměř neviditelná. Přestože mám vysokoškolský titul, dělala jsem na oddělení administrativy coby řadová pracovnice. Kdybych se tolik nestyděla, možná bych toho dokázala víc. Jenže jsem introvert, a tak raději sedím v koutě, než bych o něco bojovala.

Odhodila jsem pomyslný šedý plášť

Poslední měsíce jsem hledala odvahu se svému osudu vzepřít. Věděla jsem, že mám navíc. Bohužel moje vnitřní já mi našeptávalo, ať se do žádných manévrů nepouštím. I tak se stalo něco, co mi skoro na dva roky zásadně změnilo život. Moje dobrá kamarádka, povahou extrovertka, mi jednoho dne řekla: „Někdy stačí málo a stane se hodně.“

Něco na tom bylo. Probudila tím ve mně touhu svoji situaci řešit. Blížil se zrovna vánoční večírek. Rozhodla jsem se sundat pomyslný šedý plášť. Každý mě znal jako tu, co chodí v černém outfitu se sepnutým drdolem a obřími brýlemi. Na večírek jsem se ohákla, vzala jsem si šaty, namalovala jsem se a brýle jsem vyměnila za čočky. Byla jsem rázem někdo úplně jiný.

Se šéfem jsme skončili na pánských záchodcích

Na večírku se ke mně najednou všichni měli. Náš šéf byl ze mě doslova unešený. Přitočil se ke mně se slovy: „Teda, vy jste z kterého oddělení? Známe se vůbec?“ Musela jsem zachovat klid, abych tomu sprosťákovi z fleku jednu neflákla. „Dělám na administrativě,“ odvětila jsem. Nabídl mi rámě a pozval mě na bar na skleničku.

Celý večer jsem strávila s ním. Otakar (45) se s tím moc nemazlil a šel rychle na věc. Sama jsem byla v šoku, když jsme se ocitli na pánských záchodech, kde jsme si to rozdali. Svalovala jsem vinu na množství vypitého alkoholu. Nikdo si toho nevšiml a já jsem se rozhodla, že na to zapomenu. Kdyby mi někdo ten večer řekl, že se z nás stanou milenci, nevěřila bych mu.

Začali jsme se pravidelně, ale hlavně tajně scházet. S tím šlo ruku v ruce i moje povýšení. Dostala jsem na starosti marketingové oddělení. To byl můj sen! Měla jsem pod sebou tým lidí a konečně jsem dělala práci, která mě naplňovala. Snažila jsem se sama sebe přesvědčit, že to s mým poměrem nemá nic společného.

Sekretářka mi dala nůž na krk

Se šéfem jsem spala něco přes rok a půl a cítila jsem se opravdu šťastná. Konečně jsem měla skvělou práci, milence a pohádkové peníze. Jenom díky tomu jsem si mohla dovolit byt v lukrativní části Prahy. Staré oblečení jsem dala do krabic a doufala jsem, že je napořád zavírám do skříně. Stala se ze mě důležitá a vážená osoba.

Nikdo z podřízených ani kolegů o našem poměru nevěděl. Až na jednoho člověka. Uniklo mi, že naše sekretářka je kamarádkou mého šéfa a jeho ženy. A tak se stalo něco, co mi z minuty na minutu změnilo život. Sekretářka náš vztah odhalila a dala nám nůž na krk. Jednoho dne si mě zavolala k sobě: „Tady mi podepiš výpověď, sbal si věci a vypadni.“

Šla jsem hned za Otou. Ten mi řekl, že pokud to neudělám, dozví se to jeho žena, která by podala žádost o rozvod. Nezbylo mi nic. Tedy krom těch starých nenápadných šatů a očí pro pláč. Začínám zase od nuly.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články