Lenka (38): Postavila jsem se tchyni, která neustále shazovala mého muže. Skončilo to naprosto nečekaně

Lenka (38): Postavila jsem se tchyni, která neustále shazovala mého muže. Skončilo to naprosto nečekaně
Zdroj: Freepik

Lence došla trpělivost s tchyní, která neustále ponižuje jejího manžela. Postavila se jí a z plna hrdla jí řekla, co si o tom myslí. Doufala, že se něco změní. To se ale bohužel spletla. Teď čelí situaci, se kterou nepočítala ani v tom nejhorším snu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 08. 2021 10:00

Mám skvělého chlapa, kterého miluji. Tomáš (44) nemá snad jedinou chybu. Naše manželství by mohlo být harmonické nebýt jeho matky. Ta se před časem začala chovat zcela nepochopitelně. Vytáčí mě to tak moc, že si skoro říkám, jestli nebude lepší Tomáše opustit.

Tchyně shazuje vlastního syna

Přestože je Tom úspěšný snad na všech frontách, jeho matka Helena to vidí jinak. Už tak dva roky zpět jsem si všimla, že začala být zničehonic na manžela zlá. Nutno podotknout že bezdůvodně. Tehdy povýšil na vedoucího a tam to začalo. Když jsme to doma slavili, pronesla: ,,Stejně ti to dali jenom proto, že nikdo jiný nebyl.“

Vybavuji si, jak jsme se oba s manželem zarazili. Nikdo její nejapnou poznámku nekomentoval. Postupně se to ale zhoršovalo. Jakmile jí Tomáš volal, že se mu něco povedlo, vždycky mu srazila hřebínek. Za daný úspěch ho nepochválila. Snažila se ho ponížit a dát mu najevo, že je nula.

Když jsme se chystali na dovolenou k moři, chtěla mu to za každou cenu zkazit. ,,Stejně vám tam bude pršet. Tady máš práce jak na kostele a jedeš se válet,“ dštila síru. Postupně jsem registrovala, jak je z toho Tomáš smutný. Naznačovala jsem mu, aby se matce postavil a řekl, že už toho bylo dost. On však vždycky namítl, že je to jeho matka a musí se podle toho k ní chovat.

Postavila jsem se za manžela

Já osobně si myslím, že je v tom závist. V době, kdy jsme se pustili do rozsáhlé rekonstrukce, opět hledala chyby. Kuchyň bude moc tmavá, poličky podle ní Tom navrtal křivě, protože je nemehlo. Jakmile se konala nějaká rodinná oslava, cíleně se do něj trefovala a shazovala ho. To byste museli slyšet, jakým stylem.

Nestyděla se třeba pronést: ,,To jsem ale porodila budižkničemu. O děti se nepostará. Dělá sice vedoucího, ale podle mě hledali jen toho největšího blbce, který to vezme." Tomáš vždycky jen seděl a nechal si vše líbit. Proto jsem se rozhodla, že se Heleně postavím já. Původně jsem si ji chtěla vzít stranou, ale nakonec jsem to udělala před celou rodinou.

,,Nemám ponětí, o co ti jde, ale už mě nebaví poslouchat, jak Tomáše shazuješ. Je to skvělý chlap. Vzorně se stará o děti, vydělává peníze a miluje nás. Pokud ti něco vadí, nemusíme se stýkat. Nikdo o tvoje jedovaté řeči nestojí,“ vyplísnila jsem ji. V místnosti zavládlo ticho. Helena se sebrala a nasupeně odešla domů.

Udělala jsem zásadní chybu

Nevím, co jsem si od toho výstupu slibovala, ale určitě ne to, že se Tomáš za matku postaví. ,,Co jsi to provedla? Kdo se tě o to prosil?“ vynadal mi a utíkal za matkou. Přes okno jsem pozorovala, jak ji na kolenou prosí, aby se vrátila. Doma zavládlo ticho. Tomáš chtěl, abych se tchyni jela omluvit.

,,Jen přes moji mrtvolu,“ stála jsem si za svým. ,,Ona tě jen ponižuje. Konečně se jí někdo postavil,“ snažila jsem se vysvětlit své jednání. Pak jsem udělala zásadní chybu. Dala jsem Tomovi nůž na krk. ,,Buď já, nebo tvoje matka,“ řekla jsem a doufala, že se rozhodne pro mě. Chyba lávky. Za Helenou jezdí dál. Se mnou doma prohodí sotva pár slov. Nechápu, že mu nevadí, co z něj matka dělá. Přemýšlím, že bude nejlepší, když jim půjdu z cesty. Jsem tím unavená a znechucená.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články