Linda (23): Přítel mě dusí svou láskou. Po půlroce vztahu navíc přišel s něčím, co se mi bytostně příčí

Linda (23): Přítel mě dusí svou láskou. Po půlroce vztahu navíc přišel s něčím, co se mi bytostně příčí
Zdroj: Freepik

Linda má problém se svým přítelem. Filip trvá na tom, aby veškerý čas trávili spolu. Linda ho sice miluje, ale občas by se chtěla sejít s kamarádkami nebo zajet sama za rodiči. Když se jim konečně podařilo najít kompromis, přišel Filip s něčím, čím Lindu dokonale knokautoval.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 08. 2021 13:00

Znáte takové to, když jste čerstvě zamilovaní. K tomu, abyste cítili motýly v břiše, vám stačí pouhý telefonát s milovanou osobou. Něco takového teď prožíváme s Filipem (25). Když se mě byť jen dotkne, roztávám, a pak odpočítávám minuty do dalšího setkání.

Nový přítel mi nedává svobodu

Dohromady nás dala jedna naše známá. Filip je hodný kluk, který mě má rád. Teď to bude znít nafoukaně, ale možná mě má raději než já jeho. A to si myslím, že ho zbožňuji. Chce být pořád se mnou. Vyzvedává mě po práci a plánuje program na dlouho dopředu.

Už po čtyřech měsících jsem si jeho láskou ale začala připadat trochu svázaná. Mám dost kamarádek, na které teď kvůli Filipovi nemám čas. Vadí mi to. Nikdy bych je nehodila přes palubu kvůli chlapovi. On mi to celé komplikuje tím svým plánováním. Chápu, že jsme spolu chvíli a chce si společně strávený čas užít. Já ale potřebuji k životu i trochu svobody a své přátele.

Ve chvíli, kdy mě jeho láska začala dusit, musela jsem s pravdou ven. Požádala jsem ho, aby trochu ubral v plánování společných aktivit. Navrhla jsem mu, abychom jeden víkend v měsíci strávili odděleně. Nelíbilo se mu to. Hned začal: ,,To už mě nemiluješ? Proč se mnou nechceš být? Dělám něco špatně?“ Zbytečně to hrotil, jako by nechápal, co se mu snažím říct.

Chce, abych mu sdílela svoji polohu

Chtěla jsem si udělat pořádek už na začátku vztahu, takže jsem si trvala na svém. Jeden víkend v měsíci jsem si nechala jen pro sebe. Neměla jsem v plánu nic jiného než se sejít s kamarádkami nebo zajet za rodiči. Už první víkend, kdy jsme byli každý zvlášť, se nicméně změnil v peklo. Filip mi neustále volal. ,,Kde jsi? Co děláš? S kým jsi? Je mi smutno, přijeď,“ chrlil na mě.

Na jedné straně mě to těšilo, na té druhé rozčilovalo. ,,Uvidíme se v pondělí, jo? To uteče jako voda. Tak jdi s klukama na pivo,“ navrhla jsem mu. ,,Já jsem takový nesvůj, jak nevím, kde přesně jsi. To musíme nějak doladit,“ zamumlal a rozloučil se. V pondělí mě vítal, jako bychom se neviděli rok. Objímal mě a pusinkoval snad tisíckrát.

U večeře na mě vybalil svůj plán. ,,Už vím, jak to uděláme,“ začal zničehonic. ,,Když nebudeme spolu, budeme alespoň vzájemně sdílet svoje polohy. Co říkáš?“ otázal se a mně ztuhl úsměv na rtech. ,,K čemu to bude dobrý? Jde o dva dny za měsíc. To snad vydržíš,“ oponovala jsem mu. ,,Mně to přijde jako skvělý nápad,“ prohlásil a už mi ukazoval aplikaci, která to umí.

Začínám se ve vztahu dusit

Trval na tom, že si ji mám nainstalovat. Nechtělo se mi do toho. Přišlo mi to jako jistá ztráta soukromí. Ještě jsem se mu to snažila vymluvit. ,,Já to nechci používat. Když ti řeknu, kde jsem a co tam dělám, mělo by ti to stačit. Ty mi snad nevěříš?“ hrála jsem to na city. On už ale pečlivě studoval aplikaci.

Jakmile přišel další víkend, kdy jsme byli od sebe, musela jsem sdílet svoji polohu. Jenže ani to mu nestačilo. Řekla jsem mu, že jdu s kámoškou na šlapadlo, a přitom jsem byla jinde. Nepochopil, že jsme na poslední chvíli změnily plány. Moje počáteční zamilovanost je v háji. Každý mi radí, abych vzala nohy na ramena. Filip bude jeden z těch, co mě jednoho dne zamknou doma.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články