Linda (34): Všichni se smějí, že jsem si vykrmila manžela, ale on se pořád cpe. Odpuzuje mě to

Linda (34): Všichni se smějí, že jsem si vykrmila manžela, ale on se pořád cpe. Odpuzuje mě to

Linda je kuchařka a lidé si ji dobírají, že si manžela Lukáše pořádně vykrmila. Ten totiž po svatbě přibral přes dvacet kilo, ale Lindy vina to není. To, co Lukáš dělá, ji vyloženě odpuzuje.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 22. 10. 2020 11:00

Když jsem si brala Lukáše, byl to krásný chlap s normální postavou. Nebyl vyložen atletický a ani jsem to po něm nikdy nechtěla, samozřejmě jsem si ho brala proto, jak se ke mně chová, ne kvůli postavě.

Ráda jsem mu vařila

Nicméně když se začal už na naší svatbě smát, že teď už se nemusí snažit, myslela jsem, že si dělá jen srandu. To jsem nečekala, jak moc se změní. Pracuji jako kuchařka, a tak i u nás doma velím v kuchyni já. Vařila jsem Lukášovi jeho oblíbená jídla a byla jsem ráda, že mu chutná.

Vymlouval se na stres

Po nějaké době začal nabírat kila, ale já si toho nevšimla, dokud si ho nezačali dobírat naši přátelé. „Koukám, že se máš dobře,“ to byla první poznámka od jeho kamaráda. Tenkrát jsem si ho prohlédla pořádně, ale jak jsem ho viděla denně, opravdu mi to nepřišlo.

To až po delší době jsem si všimla, že mu je těsná košile a kalhoty. „Jak jsi to prala? Vždyť se to srazilo“ a já si uvědomila, že to pračkou nebude. Začala jsem proto vařit lehčí jídla. Do zelí jsem nedávala cukr, přílohy nahrazovala zeleninou a Lukáš si to pochvaloval. Jenže jeho váha pořád stoupala a on se vymlouval, že za to může stres v práci. Já mohla přes týden ovlivnit jen večeře, na mou otázku, jak se stravuje přes den, odpověděl podrážděně, že normálně.

Odpuzuje mě to

Jenže Lukášovi se začali kamarádi posmívat, dobírají si ho a mě taky. „Proč mu kupuješ triko s břichem, brzdi, nebo tě za chvíli sní.“ Mně to ale vtipné nepřijde. Lukáš se tomu také směje, jemu asi ta váha nevadí. Navrhla jsem, že mu budu chystat snídaně, obědy do krabiček a on byl moc rád. Jaké nemilé překvapení bylo, když jsem ho načapala, jak do sebe v komoře tlačí čokoládu. Dokonce jsem se vzbudila v jednu ráno, že půjdu na záchod, a Lukáš v posteli nebyl. Našla jsem ho v kuchyni, jak si smaží ve friťáku hranolky, v jednu hodinu ráno!

Když jsem friťák vypla, křičel, co dělám. Říkala jsem mu, ať se na sebe podívá, ale akorát jsme se pohádali, že mu zakazuji jídlo. V posteli jsou neustále drobky, protože se láduje v noci u notebooku. Jsem zoufalá a on už to přede mnou ani neskrývá. Když se na něj podívám, pořád se něčím cpe a mně tím neskutečně odpuzuje. Všichni si myslí, že mu podstrojuji já, a to mě nebaví, nehledě na to, že to bude mít dopad na jeho zdraví, protože přibral přes dvacet kilo. On ale vesele navštěvuje ledničku v noci dál.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články