Lucie (31): Musela jsem duchy z našeho nově pořízeného domu vyhnat kadidlem

Lucie (31): Musela jsem duchy z našeho nově pořízeného domu vyhnat kadidlem
Zdroj: Freepik.com

Lucie si s manželem pořídili dům na venkově. Těšili se, až se zabydlí. Jenže v domě se po pár dnech začaly dít divné věci. Jak nakonec všechno dopadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 12. 2020 16:45

Nedávno jsme si s Patrikem pořídili dům. Ten stojí na pozemku, kde byl dříve rozlehlý statek. Nemohli jsme se dočkat, až se nastěhujeme a začneme žít venkovský sen. Kdybych tušila, že budu shánět duchovního rádce, možná bychom si raději koupili byt.

Zvláštnosti v novém domě

V domě před námi bydlel mladý pár. Nějak jsme neřešili, proč dům prodávají. Na takové věci se člověk neptá. Provedli jsme nějaké úpravy, ale bydlet se dalo de facto hned. Máme dceru Dianu (6), která byla nadšená, jak veliký pokojíček má. Já byla uchvácená z ohromné koupelny, jejíž velikou dominantou bylo masivní zrcadlo.

Náš pes Ricky si také přišel na své, protože zahrada byla veliká. Po prvních dnech v novém jsem si uvědomila, že pes velkým obloukem obchází koupelnu. V předchozím bydlení vždy ležel na koberci v koupelně a čekal na mě. Tady stál daleko od koupelny a byl velmi nervózní. Je to pes, musí si zvyknout, říkala jsem si.

Vadilo mu to zrcadlo, to jsem odhalila, když jsem ho vzala do náruče a posadila ho právě naproti němu. Velmi se rozklepal a začal kňučet. Sápal se mi z rukou a mazal se staženým ocasem pryč. Zadívala jsem se do zrcadla. Připadalo mi, jako bych na krátký okamžik zahlédla postavu, která ale hned zmizela.

Dům plný duchů

Zrcadel po domě bylo mnoho. V každé místnosti nějaké. Ricky nechtěl být tam, kde byla zrcadla. Jednou přiběhla Diana s brekem, že je u ní v pokojíčku nějaká žena. Šla jsem se tam podívat, ale nikdo tam nebyl. Jen v zrcadle jsem zase na krátký okamžik zahlédla postavu.

Něco nebylo v pořádku. V noci jsme zaslechli ránu z obýváku. Letěli jsme se tam podívat. Všude byla otevřená okna. Dost děsivé, to vám povím. Okna jsme na pevno zavřeli a přesvědčovali jsme se, že se jedná o nějakou náhodu.

Druhý den jsem to vyprávěla kamarádce. „To tam máte duchy,“ řekla. Dala mi kontakt na osobu, která mi pomůže se jich zbavit. Pozvala jsem si ji k sobě domů. Sice jsem na tyto věci nevěřila, ale něco se udělat muselo. Nechala jsem ji asi půl hodiny samotnou v patře. Přišla s tím, že se k nám duchové dostávají přes zrcadla.

Rituál s kadidlem

Doporučila mi, abych použila kadidlo. Řekla mi, abych začala místem, kde se divné věci dějí nejvíc. To byla rozhodně koupelna. Pes tam nechtěl a Diana si tam odmítala i vyčistit zuby. Měla jsem kadilo dát do keramické misky a zespoda podpálit, aby to čoudilo. Pak jsem každou místnost podle směru ručičkových hodinek obešla.

Udělala jsem vše, co jsem měla. Duchové se rádi vracejí, a to právě přes zrcadla. Možná je budeme muset odstranit, pokud nepomůže rituál s kadidlem. Je to týden, co jsem dům takto čistila. Pes se ale do koupelny bojí pořád. Volala jsem původním majitelům, jak to tady měli oni. Smáli se a řekli nám: „Nechte to být, časem to přestane samo.“ Víc nám k tomu neřekli. Jsem nervózní z toho, co vlastně ještě nevím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články