Lucie (34): Tchyně si myslí, že ničím jejího syna. Kdybych ho ale neúkolovala, nehnul by doma prstem

Lucie (34): Tchyně si myslí, že ničím jejího syna. Kdybych ho ale neúkolovala, nehnul by doma prstem
Zdroj: Unsplash

Lucie musí stále poslouchat, jaký je její manžel chudáček. Tchyně si totiž myslí, že jí snacha synáčka dočista ničí. Pravdu by si ale paní máma nepřiznala. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 08. 2023 07:00

Manžel nás dostal do dluhů, a tak se musel začít otáčet. Musím ho trochu popohánět a tchyně mě považuje za nestvůru, kvůli které se její povedený synátor brzy zhroutí. 

Muž měl „ruce dozadu“, a tak jsem mu dala nůž na krk

Jednu dobu se nám s Markem vedlo vážně dobře, ale byli jsme lehkomyslní a nemysleli na zadní vrátka. Marek se nebál půjček a nakonec se stalo, že jsme skončili v dluzích. Podnik přestal prosperovat a bylo třeba začít se pořádně otáčet. Na to ale mužíček nebyl zvyklý. 

Já jsem zabrala, co to šlo, a pochopitelně jsem zapřáhla i jeho. Rekonstrukci domu jsme si museli dodělat vlastníma rukama. Kdybych svého chlapa denně nepoháněla rozkazy, klidně by nám nechal rozdělaný dům spadnout na hlavu.

Sama jsem měla dvě práce, abychom vše splatili. Nebylo divu, že jsem očekávala totéž od Marka. V týdnu tedy pracoval do noci a o víkendu makal na baráku. Jeho matka z toho mohla zešílet. Brzy se nechala slyšet, že jejího synáčka zabiju.

Pomlouvala mě nejprve za zády a pak byla hnusná i osobně

„Tak prý Marka utaháš k smrti. Vybral si špatnou ženu,“ hlásila mi se smíchem švagrová a já pěnila vzteky. Ne každý věděl, že kdyby nebylo mě, skončili bychom hodně špatně. Nechtěla jsem Marka shodit, viděla jsem, že se celkem snaží. Jen potřeboval drezuru, co mu v mládí chyběla. 

Tchyně kolem něj totiž celý život skákala, všechno měl zadarmo a vždy bylo po jeho. Myslela si, že si Marek najde ženušku, co mu bude jen dělat pomyšlení. Chlapec se ale nenaučil hospodařit s penězi, a navíc je to pecivál. Potřebuje pevnou ruku, je mi líto.

Smířila jsem se s tím, že mě tchyně pomlouvá. Zle se na mě dívaly dokonce i její sousedky v domě. Ona si však nedala pokoj, a zřejmě aby svého syna ochránila, začala prudit přímo mě. „Lucko, nech ho proboha aspoň v sobotu vydechnout. Nevidíš, že je celý bledý?“ kázala mi. „Tak to pojďme ugrilovat spolu, ať se Marek natáhne. Já se na to nemůžu dívat, jak ho pořád jen úkoluješ!“ 

Po výbuchu nastal klid a Markova matka sklapla

Musela jsem se vzdálit, abych nevypěnila. Ale nepodařilo se mi to a nakonec jsem vybuchla, Marek se nestačil divit. „Kdybyste si ho pořádně vychovala, nemusela bych na něj teď tlačit! Po vašem rozmazlování jsme málem přišli o střechu nad hlavou a Marek moc dobře ví, jaké má resty. Umí se bránit sám, tak si ty řeči nechte od cesty. Víte o nás starou belu!“ odpálkovala jsem ji.

Kupodivu jsem se vyvarovala sprostých slov, co se mi drala ven z úst. Ale zabralo to. Matinka se podívala příkře na svého syna, ten pokrčil rameny a od té doby je klid. Netuším ovšem, jak dlouho to vydrží. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články