Lukáš (27): Přítelkyně mě nechala zaplatit dovolenou a pak mi dala kopačky. Netušil jsem, že je tak vypočítavá

Lukáš (27): Přítelkyně mě nechala zaplatit dovolenou a pak mi dala kopačky. Netušil jsem, že je tak vypočítavá
Zdroj: Freepik

Načasovat ten správný moment pro rozchod je obtížné. Vždycky se najde něco, proč těžký rozhovor oddálit. S Lukášem se jeho přítelkyně rozešla těsně po dovolené. Podle něj není náhoda, že počkala až na návrat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 09. 2022 17:00

S Šárkou (29) jsem s přestávkami chodil asi tři roky. Nebyli jsme úplně bezchybný pár. Párkrát jsme se rozešli, ale po určité době jsme se dali znovu dohromady. Vždy nás to tahalo k sobě.

Snažil jsem se být dobrý přítel

Bydlíme spolu už téměř rok a od našeho posledního rozchodu, který proběhl před rokem a několika měsíci, se mi zdálo, že nám to začalo konečně klapat. Už jsme se nehádali tak moc. Přišlo mi, že jsem se zlepšil i v tom, co mi Šárka vždy vyčítala. Začal jsem dělat víc domácích prací a snažím se ji vnímat pokaždé, když se mnou mluví.

Nerad bych o ni přišel, jsem teď ve vztahu opravdu spokojený. Je to krásná a úžasná ženská, se kterou si dobře rozumím. Když začalo léto, usmysleli jsme si, že bychom rádi jeli na dovolenou. Ještě jsme spolu nikde nebyli, především kvůli covidu. A tak jsme dlouho vymýšleli destinaci.

Těšil jsem se na dovolenou

Nakonec jsme si vybrali deset dní v Bulharsku. Měli jsme tam zarezervovaný krásný hotel s all inclusive přímo u pláže. Moc jsme se tam oba těšili. Konečně strávíme nějaký čas spolu, daleko od každodenního pracovního shonu. Těsně před dovolenou za mnou Šárka přišla s prosbou. „Ještě mi nepřišly peníze z práce. Mají tam teď nějaké problémy. Nevadilo by ti, kdybys zaplatil mou část dovolené? Až mi výplata přijde, určitě ti to vrátím,“ zeptala se mě.

Já jsem samozřejmě souhlasil, neměl jsem důvod jí nevěřit. Párkrát si ode mě už půjčila a vždycky mi to vrátila. A tak jsem dovolenou zaplatil já a těšil se, jak si to tam společně užijeme.

Návrat z dovolené dopadl jinak, než jsem si představoval

Dovolená byla naprosto úžasná. Opravdu se mi splnil sen. Leželi jsme na pláži, popíjeli koktejly, párkrát jsme šli na menší výlet. A jinak jsme nic nedělali. Šárka vypadala, že si to také užívá. Byl jsem ale slepý. Po dovolené mi uštědřila pořádnou ránu. Vraceli jsme se v sobotu a ona se se mnou hned v neděli rozešla.

Prý si není jistá, jestli má vztah se mnou budoucnost. A neví, jestli se mnou vůbec chce být. Opravdu jsem to nečekal a hodně to bolí. Je mi jasné, proč počkala na rozchod až po dovolené. Peníze, které jsem za ni dal, už nikdy neuvidím. Nechápu, že jsem neviděl, jak je vypočítavá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články