Lukáš (31): Nechápu, proč moji manželku všichni nesnáší. To je tak hrozné, že si nechala své příjmení?

Lukáš (31): Nechápu, proč moji manželku všichni nesnáší. To je tak hrozné, že si nechala své příjmení?
Zdroj: Unsplash

Manželství má mnoho podob. Jednomu páru může vyhovovat něco, co by v jiném vztahu neprošlo. O Lukášovi si kamarádi myslí, že je pod pantoflem. Důvodem je to, že jeho manželka si ponechala své příjmení i po svatbě. Lukáše to ale nijak netrápí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 05. 2023 07:00

V létě s Adrianou (29) oslavím druhé výročí svatby. V manželství jsem naprosto spokojený. Můžu být jen rád, jak úžasnou ženu jsem si vybral. Adriana je prostě perfektní.

Rád bych se stal otcem

Nedávno jsme se začali snažit o miminko. Kdyby se mi s Adrianou povedlo založit rodinu, byl by to můj splněný sen. Spousta lidí, především mých kamarádů, tvrdí, že Adriana pro mě není ta pravá. I přesto, že vidí, jak moc jsme spolu šťastní, myslí si o ní jen ty nejhorší věci.

Je mi to líto. Kdyby nahlédli pořádně pod pokličku našeho vztahu a zbavili se předsudků, bylo by jim hned jasné, že jsme spolu neskutečně šťastní a nic nám nechybí.

Nechala si svoje příjmení

První výtky se objevily v době, když jsme začali organizovat svatbu. Adriana se totiž rozhodla, že si ponechá své příjmení. To bylo křiku... Především ze strany mé rodiny. Matka to nemohla pochopit. „Co jí vadí na tvém příjmení, vždyť je úplně normální... Nejmenuješ se nijak divně, tak proč si ho nechce vzít?“ řekla rozzlobeně. Podle mě to je proto, že to s tebou nemyslí vážně,“ přisadila si babička.

Mně ale bylo úplně jedno, jaké příjmení bude Adriana nosit. Hlavní je, že se vezmeme a bude to z lásky. Příjmení jsem opravdu neřešil. Adriana ustála všechny tyto řeči a pevně si stála za svým. Příjmení si nezměnila.

Kamarádi si myslí, že jsem podpantoflák

To ale nebylo všechno, i kamarádi přispěchali se svojí troškou do mlýna. Nic z toho ale neříkali před ní. „Fakt by mě mrzelo, kdyby si moje žena nechtěla vzít moje příjmení. Nechápu, že je ti to jedno,“ řekl mi Tonda (30) u piva. „To jsi takový podpantoflák, že sis nedupnul?“ přidal se Honza (32).

Nenaštval jsem se, jenom jsem se v duchu smál jejich omezenosti. Adriana je sebevědomá žena a míří vysoko. Není to žádná domácí puťka, která nemá na nic názor a spokojí se s tím, co řekne její manžel. To se mi na ní vždycky líbilo. Je mi jasné, že někdo si může myslet, že jsem submisivní. Pravda ale je, že v našem manželství jsme si oba rovni.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články