Nina (41): Omylem jsem použila své příjmení za svobodna. Manžel z toho dělá kovbojku

Nina (41): Omylem jsem použila své příjmení za svobodna. Manžel z toho dělá kovbojku
Zdroj: Freepik

Nina se spletla, když si objednávala balík a uvedla příjmení, které měla za svobodna. Na první pohled hloupost. Jenže to nezůstalo bez odezvy. Manžel z toho udělal problém a myslí si, že má Nina něco za lubem. Nechápe, že se jen spletla.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 09. 2022 07:00

To, co vám chci povyprávět, je spíše tak pro zasmání. Jde o to, že jsem si objednala balík na své příjmení za svobodna. V životě by mě nenapadlo, jakou vlnu nevole to u manžela Petra (45) spustí. Udělal z toho doslova kovbojku. Hned mě podezírá ze zaječích úmyslů. Už maluje čerta na zeď a připravuje se na rozvod.

Nemohla jsem si zvyknout na nové příjmení

Než jsem převzala příjmení svého manžela, jmenovala jsem se Nováková. Po svatbě, která proběhla teprve před dvěma lety, jsem si vzala manželovo příjmení Černá. Musím říct, že jsem si na to velmi dlouho zvykala. Ze začátku jsem se občas zmýlila a do telefonu se představila jako Nováková. Někdy jsem se tak i podepsala.

Něco jako když je nový rok a vy máte ze dne na den začít psát jiné datum. Až tak během roka jsem si na to zvykla a už se přeřekla jen ojediněle. Ono by asi o nic nešlo, kdyby na tom manžel tolik nelpěl. Když to bylo těsně po svatbě, bral to s humorem. Později už ne a za každé chybné uvedení příjmení mě pokáral.

Uvedla jsem příjmení za svobodna a manžel to hrozně řeší

No a nedávno jsem si objednávala nějaké věci na internetu. Sobě oblečení a knížky, pro syna obal na telefon a nabíječku. Neuvědomila jsem si, že jsem do obou objednávek uvedla své příjmení za svobodna. Zjistila jsem to, až když přišel první balík. Kurýr si sám nebyl jistý, ale nejel k nám poprvé, takže na ověření správnosti údajů mu stačil občanský průkaz.

Když jsem na balíku viděla Nina Nováková, smála jsem se, jaký jsem popleta. Balík jsem nechala v chodbě a šla něco dělat. Během odpoledne mi ho přinesl manžel a tvářil se nepřátelsky. „Tak Nováková, jo?" pronesl dotčeně. Já se začala smát a vysvětlovat, že jsem se spletla. „Spletla? Jak se můžeš splést po dvou letech?" rozčiloval se.

„Ježíši, já nevím. Jak jsem to vyplňovala, automaticky mi naskočilo staré příjemní. To je toho," snažila jsem se nepříjemnou situaci uklidnit. Jenže Petr dělal z komára velblouda. „Já si myslím, že je v tom něco víc. Jsi poslední dobou taková divná," začal. „Divná?" zopakovala jsem. „Nemluvíš na mě, pořád někde jsi. Že ty máš něco za lubem?" udeřil na mě.

Manžel si myslí, že něco chystám

„Prosím tě. O nic nejde. Zkrátka jsem se spletla. Nic nechystám, tak toho nech," okřikla jsem ho. Možná by to i zabralo, nebýt toho, že mi za tři dny přišel balík pro syna. I tam jsem uvedla své původní příjmení. A to už mi manžel nevěřil. Neposlouchal, když jsem mu říkala, že jsem to objednávala ve stejný den, ale balík došel později.

Začal mě od té doby střežit. Poslouchá moje hovory a leze mi do telefonu. Dělám, že to nevím, protože potřebuji, aby mi věřil. Navíc vím, že nic nenajde, protože není co. Svědomí mám čisté, takže musím prostě počkat, až ho to přejde. Trošku mě těší, že má o mě strach a že by ho můj případný odchod potrápil. Jen mě štve, že má pocit, že mi nemůže věřit. Tak snad to odejde stejně rychle, jako to přišlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články