Magda (30): Přítel odjel z romantické dovolené dřív. Vymluvil se na práci a nechal mě samotnou na Tenerife

Magda (30): Přítel odjel z romantické dovolené dřív. Vymluvil se na práci a nechal mě samotnou na Tenerife
Zdroj: Unsplash

Práce není všechno, nepřinese vám takové potěšení jako čas strávený s blízkými. Magda odjela na tradiční předvánoční dovolenou s přítelem Dominikem a chtěla si užít klid a romantiku. Místo toho Dominik už po několika dnech dovolenou přerušil a kvůli práci se vrátil domů.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 12. 2022 07:00

Žijeme spolu čtyři roky. Už dříve jsem si všimla, že Dominik (33) je workoholik a práce je pro něj přednější než já. Ale ještě nikdy to nedal najevo tak okatě jako během naší poslední dovolené.

Před Vánoci vyrážíme do ciziny

Nenávidím ten shon před Vánoci, vždy mi to přišlo naprosto zbytečné. Všichni se jen někam ženou a kouzlo Vánoc jim úplně uniká. Proto jsme již třetí rok trávili předvánoční čas mimo Českou republiku. Obvykle si koupíme letenky a jedeme někam, kde je krásně a není tam žádný blázinec.

Na Štědrý večer a svátky se pak vrátíme domů. Jsme zrelaxovaní a klidní, takže si Vánoce užijeme doopravdy. Tento rok jsme se rozhodli jet na dovolenou na Tenerife. Vždy jsem na Kanárské ostrovy slyšela jen samou chválu. A díky tomu jsem se opravdu těšila na těch deset dní, které jsme tam s Dominikem měli strávit.

Dovolenou jsem si užívala

Začalo to naprosto dokonale. Hotel, ve kterém jsme byli ubytovaní, vypadal nádherně. Byl luxusní a stejný měl i výhled na moře. Byl naprosto dokonalý. Okamžitě jsem se do Tenerife zamilovala a přála si tam zůstat snad navždy.

Druhý den byl ještě lepší. Chvíli jsme se s Dominikem povalovali u moře a odpoledne jsme šli na menší průzkum okolí. Byla jsem tak nadšená. Nálada mi ale vydržela jenom do večeře. „Musím odjet,“ řekl mi Dominik mezi sousty. „Volali mi z kanceláře, že jeden zákazník přesunul termín na dřív a nutně mě tam potřebují. Za tři dny bych byl zpátky,“ dodal.

Přítel odjel z dovolené kvůli práci

Byla jsem naštvaná. Nechápala jsem, že si chce naši úžasnou dovolenou takhle zkazit. „To je ti práce přednější než já?“ nenechala jsem se. Trochu jsem se obávala odpovědi. Jen řekl, že musí jet a jeho názor nezměním. Druhý den doopravdy odjel a já se v našem úžasném hotelu ocitla sama. Bylo mi do breku. Byla jsem na Dominika naštvaná, že je přítel na baterky a workoholik.

Nic na tom nezměnilo ani to, že se za pár dní vrátil. Já už měla dovolenou zkaženou. Ať se Dominik snažil sebevíc, nedala jsem mu šanci. Opravdu mě tím naštval. Dá přednost svojí práci přede mnou? Je to prostě nehoráznost a mně už jeho chování začíná lézt na nervy. Jestli má rád svoji práci více než mě, tak ať má raději vztah s ní.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články