Marie (25): Nesnáším přítelovu kočku, dělá mi ze života peklo. Rušila i naše první milování

Marie (25): Nesnáším přítelovu kočku, dělá mi ze života peklo. Rušila i naše první milování
Zdroj: Freepik

Marie se zamilovala do Radka, který by mohl být dokonalý, nebýt jeho kočky. Berta je nepřátelské stvoření, které na Marii žárlí. Ničí jí věci a Radek s tím nedokáže nic udělat. Marie o svého přítele velmi stojí, ale odmítá bojovat s kočkou. Musí asi počkat, až pojde.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 09. 2022 13:00

I když jsem milovnicí zvířat, přítelovu kočku Bertu nesnáším. Dělá mi ze života peklo. Ničí mi věci, kálí na ně a Radek (27) s tím nic nedělá. V životě by mě nenapadlo, že budu bojovat proti malé zákeřné příšeře v podobě kočky.

Nový přítel má doma kočku

Už na první schůzce s Radkem jsem si všimla, že je jeho kabát plný chlupů. S úsměvem na tváři je obíral. „To víš, Berta se o mě vždycky otře, než někam jdu," smál se. Když řekl, že Berta je jeho milovaná kočička, přišlo mi to roztomilé. Chlap, co žije sám a má kočku? To mi přišlo vážně úsměvné. Bylo to pro mě dobré znamení.

Když mě konečně pozval k sobě, hned ve dveřích ke mně přišla černá chlupatá koule. Otřela se mi o nohy a já si ji chtěla pohladit. „Směle do toho, je přátelská," pobídl mě přítel. Sotva jsem se k ní sklonila, šlehla mě ostrýma drápkama přes ruku. „Berto," zařval na ni Radek. „Promiň, to běžně nedělá," omluvil se.

Měl nás čekat příjemný večer ve dvou, ale nakonec jsme byli ve třech. Berta celou dobu seděla Radkovi na klíně a on ji odevzdaně drbal. Místo toho, aby se věnoval mě, mazlil se s tou potvorou. Bylo v plánu, že u Radka přespím. Asi tušíte důvod. Schylovalo se k prvnímu milování.

Ta kočka mě nesnáší

Když si mě Radek položil do postele a rozjel romantickou předehru, na hlavu mi sedla Berta. „Jdi dolů," okřikl ji. Ona se mi zaryla drápkama do vlasů a začala v nich rejdit. „Co to dělá?" kvílela jsem bolestí. Radek ji musel vzít a zavřít do druhé místnosti. Zdálo se to jako dobré řešení. Ale jen do chvíle, než začala mrouskat, či co byl ten šílený zvuk.

Po celou dobu našeho aktu jsme poslouchali kočičí nářek. Povím vám, nebylo to nic příjemného. Dost to ovlivnilo nejen Radkův výkon, ale i můj prožitek. Jakmile bylo po všem, jako první šel Ráďa vypustit tu šelmu, která se mu hned nasáčkovala do rukou. Podívala se mi do očí, jako kdyby mi dala najevo, že takhle to nepůjde. Po zbytek večera patřila Radkova pozornost Bertě.

Říkala jsem si, že přeci nebudu žárlit na kočku, ale cítila jsem se hloupě. Na začátku vztahu chcete být u svého drahého na prvním místě. A ne dělit se o jeho pozornost se zákeřným stvořením. Ta kočka mě snad jako jedinou návštěvu nepřijala. Pokaždé, když k Radkovi přijdu, něco se stane. Vykálí se mi do kabelky, rozcupuje svetr či pozvrací bundu.

Přítel nedá na svou kočku dopustit

Ze začátku se tomu Radek smál, ale sranda ho přešla, když mu došlo, že mě ta kočka nesnáší. „Já tomu vůbec nerozumím. Nikdy taková nebyla. Vždycky, když ke mně někdo přijde, je přátelská a spíš se stáhne a nechá mi prostor. Zjevně na tebe žárlí," vysvětlil její chování. „Měl bys jí ukázat, kdo je tady pánem," pronesla jsem jízlivě.

„To není pesKočka je sama sobě pánem," řekl s úsměvem. „Takže ji necháš, aby mi ničila věci a cpala se mez nás?" nechápala jsem. „Stejně mě neposlechne, když jí něco řeknu. Holt si k sobě budete muset najít cestu vy dvě. Jste ženský, věřím, že to zvládnete," dodal a nechal tu mrchu dál ničit moje věci. Jako snesu hodně, ale tu kočku ne. Radek ji má jako dítě, takže pochybuji, že bych dostala přednost. Můžu tak maximálně počkat na to, až pojde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články