Marie (56): Za suvenýr z dovolené v Andalusii bych si nejradši nafackovala. Ze života mi udělal hotové peklo

Marie (56): Za suvenýr z dovolené v Andalusii bych si nejradši nafackovala. Ze života mi udělal hotové peklo
Zdroj: Freepik

Marie během dovolené ve španělské Andalusii narazila na staršího muže, který prodával svoje obrazy. Jeden si od něj koupila na památku. Záhy se ukázalo, jak velký omyl udělala. Suvenýr jí totiž v dalších týdnech přinesl jen smůlu.

David Mareš
David Mareš 26. 06. 2023 17:00

Španělsko patří k mým nejoblíbenějším dovolenkovým destinacím. Procestovala jsem ho už skoro celé. I když mám koupání v moři ráda, nejsem vyloženě „plážový typ“, který by se od rána do večera slunil a polehával na lehátku. Zbožňuji hlavně zdejší přívětivé lidi, kuchyni, kvalitní servis a promenády. Na Pyrenejský poloostrov jsme se s manželem Vildou (60) vypravili i tentokrát. Preferoval sice Tunisko, ale já ho přemluvila, což se později ukázalo jako chyba.

Nadchl mě obraz se zeleným drakem

Letěli jsme na jih do Andalusie a pobyt si moc užívali. Pak přišel osudný večer, který vše změnil. Procházeli jsme se ulicemi a potkali staršího muže, který prodával obrazy. Lámanou angličtinou nás lákal ke svému menšímu stánku. Působil mile, takže jsme se u něj zastavili a prohlíželi si jeho výtvory.

Obrazy byly docela hezké, nejvíc mě zaujal jeden větší se stříbrným rámem, jenž trčel v koutě. Byl na něm vyobrazený zelený drak, který letěl pod zamračenou oblohou a chrlil oheň. Zalíbil se mi natolik, že jsem ho chtěla mít. Chlapík za něj požadoval čtyřicet eur, mně se ho však podařilo usmlouvat na polovinu.

Odnesla jsem si ho na pokoj a položila ke zdi. Záhy nás přemohla únava, přece jen se už pomalu blížila půlnoc, takže jsme rychle ulehli do postele. Nespala jsem klidně. Několikrát za noc jsem se vzbudila. Měla jsem dost divoké a chaotické sny. Viděla jsem samu sebe v nepříjemných situacích, které mi přinášely značné utrpení. Po třetím probuzení jsem navíc v místnosti zaslechla podivné zvuky. Neznámé chichotání, jenž se ozývalo z koupelny. Když jsem se ale zvedla a nakoukla do ní, smích ustal.

Smůla na každém kroku

Zabrala jsem až nad ránem a celý následující den vnímala velkou únavu. Do našeho odletu zbývaly tři dny. Naštěstí všechny proběhly zcela standardně a já si zhluboka oddechla. Noční můru jsem zaplašila a poslední dny ve Španělsku si maximálně vychutnala. Obraz jsem v kufru úspěšně převezla domů a pověsila ho v ložnici na zeď.

Denně jsem se kochala při pohledu na něj. To jsem však netušila, co mě čeká. Na rozdíl od Španělska mě sice žádné bizarní sny netrápily, zato mě stíhala jedna smůla za druhou. Na co jsem sáhla, to se mi podělalo. Prostě hrůza a děs... Na koupališti jsem šlápla na včelu, jež byla snad jediná v celém areálu. Dostala jsem žihadlo a dlouho nemohla pořádně našlápnout.

Zdravotní potíže vyvrcholily zlomeninou kotníku, šest týdnů jsem měla na noze sádru a nebylo mi dobře po těle. Ke všemu jsem přišla o práci. A v tu nejméně vhodnou dobu, což byla pro mě poslední kapka.

Záhadný obraz putoval do sklepa

Byla jsem přesvědčená, že veškerá smůla se mi lepí na paty kvůli dračímu obrazu. Naštvala jsem se, popadla ho a strčila do sklepa. Radikální krok pomohl. Neštěstí mě jako mávnutím proutku opustilo a do našeho bytu se zase vrátila pohoda.

Na záhadný obraz jsem od té doby nesáhla ani se na něj nepodívala. Zůstává dál ve sklepě a možná tam bude navždy.

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články