Jozefína (24): Amulet od kamarádky mi nosil smůlu. V zatopeném lomu jsem kvůli němu málem přišla o život

Jozefína (24): Amulet od kamarádky mi nosil smůlu. V zatopeném lomu jsem kvůli němu málem přišla o život
Zdroj: Unsplash

Jozefína dostala od kamarádky rodinný amulet. Když se jí začaly dít zvláštní věci, zjistila, komu amulet patřil a proč byl zamčený ve skříňce na chalupě.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 06. 2023 18:00

U kamarádky na chalupě jsme hledaly na půdě staré rodinné poklady. Narazila jsem na zajímavý amulet, který jsem si mohla ponechat. Brzy jsem zjistila, že mi zhoršuje náladu a může být i životu nebezpečný.

Navlékla jsem si amulet na krk a nemohla se na něj vynadívat

Trávila jsem víkend s kamarádkou na chalupě, kde bylo na půdě takové malé vetešnictví. Truhly plné šperků, knížek a časopisů mě fascinovaly. Venku pršelo, a tak jsme strávily celé odpoledne objevováním minulosti. 

Narazila jsem na šperk připomínající slzu, který byl zavřený v tmavé krabičce. Eva mě ujistila, že určitě nejde o nic cenného a můžu si ho nechat. Nadšeně jsem si ho navlékla na krk a nemohla se na něj vynadívat. Byl to opravdu skvost, jaký se běžně neprodává. 

Druhý den jsem se probudila se špatnou náladou, bolela mě záda a chtělo se mi domů. Slunce, rybízový koláč ani procházka mě nepovzbudily. Po týdnu nekončící nostalgie jsem se ptala sama sebe, co se to se mnou sakra děje. Možná na mě teprve dolehla tíha nedávného rozchodu? 

Šla jsem si zaplavat do lomu a najednou se mi sevřel krk

Rodiče mi chtěli zlepšit náladu a vzali mě na výlet k lomu. Bylo děsné horko, takže jsem se ráda zchladila ve studené průzračné vodě. Po pár tempech jsem cítila stažený krk. Něco mě za něj táhlo pod hladinu. Byl to ten amulet!

Hluboko pod vodou se mi povedlo sundat si ho konečně z krku a vyplavat nahoru. Zalapala jsem po dechu a co nejrychleji se snažila dopravit ke břehu. Ohromně se mi ulevilo. Uvědomila jsem si, že jsem se mohla utopit! Rodiče celou historku zlehčovali, ale já večer volala Evě a vše jí vylíčila. 

Slíbila mi, že zjistí, komu amulet patřil. Já se po dlouhé době dobře vyspala a měla o poznání lepší náladu než s tím šperkem na krku. Nepochybovala jsem už o tom, že byl nějakým způsobem začarovaný či prokletý. 

Eva mi sdělila zdrcující fakt o původní majitelce amuletu

„Babička mi říkala, že se toho amuletu chtěla zbavit, ale máma jí v tom zabránila, tak ho dobře schovaly na půdě. Patřil bláznivé tetičce, která trpěla depresemi. Dřív ještě neznali diagnózu ani léčbu. Trávila většinu času doma za zataženými závěsy,“ vyprávěla mi kamarádka. 

Utopila se v řece, amulet jim předali v márnici. Když mi to Eva líčila, znovu se mi sevřelo hrdlo jako tehdy v lomu. Od té doby si dávám velký pozor na starožitné kousky. Je vhodné si nejprve navnímat jejich energii.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články