Veronika (26): Záhadný amulet měl bratra chránit. Místo toho mu přinesl smrt

Veronika (26): Záhadný amulet měl bratra chránit. Místo toho mu přinesl smrt
Zdroj: Unsplash

Veroničin bratr byl velký dobrodruh a rád si z cest schraňoval suvenýry. Jednou přivezl domů amulet, který mu podle domorodého šamana měl přinést štěstí. Veronika o tom ale od první chvíle značně pochybovala. A jak se později ukázalo, měla pravdu.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 04. 2023 19:00

Můj bratr Pavel (28) byl nadšený cestovatel. Navštěvoval exotická místa, která lákala turisty na různá dobrodružství. Vždycky si z cest přivezl domů něco, co mu onu zemi bude připomínat. Na jedné takové výpravě získal malý amulet. Šlo o dřevěnou sošku starého vousatého pána, držícího v rukou hůl.

V noci jsem měla sen, který mě varoval před nehodou

Bratr si ji nemohl vynachválit. Pořád dokola nám vyprávěl, kde a jak k ní přišel. Údajně mu ji daroval šaman jednoho kmene, který navštívil. Řekl mu, že ho amulet bude ochraňovat až do smrti. Ostatním členům rodiny se také moc líbil. Jen mně se na něm cosi nezdálo. Ani jsem ho nechtěla vzít do rukou. Pohled mi bohatě stačil. Doma jsem proto usedla k počítači a snažila se o té věci něco zjistit. Nic se mi ale najít nepodařilo. Zaklapla jsem počítač a nechala to plavat.

Asi o týden později se mi zdál děsivý sen. Venku lilo jako z konve a my s bratrem jeli autem neznámo kam. Nejspíš jsme zabloudili. Spolu s námi cestoval i ten zatracený amulet. Najednou nám do cesty vběhlo nějaké zvíře. Auto dostalo smyk, sjelo ze silnice a skončilo v příkopu. Ještě jakoby z dálky jsem slyšela hlas své dávno zesnulé tetičky, který říkal: "Nesedej do toho auta. Jdi pěšky!" Pak jsem se s tlukoucím srdcem probudila. Seděla jsem na posteli a zírala do tmy. Co mi ten sen chtěl říct?

Zhruba po měsíci jsem na něj úplně zapomněla. Tedy až do té doby, než jsme měli setkání se základkou. Bratr přijel autem, ale ani tak se nebránil alkoholu. Kolem půlnoci jsme se všichni začali loučit a chystat na cestu. Když mi bratr nabídl, že mě hodí domů, nadšeně jsem souhlasila. Venku se totiž ženili všichni čerti. Pak jsem ale za sebou uslyšela varovný hlas, který mě nabádal, abych šla po svých. Se škubnutím jsem se otočila. Nikdo za mnou nestál. Raději jsem však odvoz odmítla. Bratr jen pokrčil rameny a nechal mě stát v prázdném baru.

Za všechno může ten amulet, bratrovi přinesl smrt

Chůze v silném dešti a na jehlách nebyla snadná. Domů jsem se dopotácela až nad ránem. Z následného spánku mě vytrhlo zvonění telefonu. "Ano, mami?" otázala jsem se rozespale. Brečela. "Co se stalo?" vyhrkla jsem zděšeně. Únava po včerejší noci byla rázem pryč. "Mami, mluv se mnou! Co se stalo?" "Tvůj bratr...," začala.

"Co je s ním?" páčila jsem z ní. "Měl nehodu," odpověděla máma. "Co? A je v pořádku?" ptala jsem se celá rozrušená. "Je mi to moc líto, ale na místě zemřel. Podle záchranářů neměl šanci. Auto muselo dostat smyk a sjet z cesty. Skončilo na střeše v příkopu," plakala máma. "Panebože," hlesla jsem. "Víš, já se strašně bála, že jsi v tom autě seděla i ty. Jak to, že tě neodvezl domů?" ptala se máma mezi vzlyky. V tu chvíli mi všechno došlo. Ten sen mě měl varovat. Za všechno určitě mohl ten amulet. Neměl svému majiteli nosit štěstí, ale smrt.

Dodnes nevím, jaké vyšší síle vděčím za to, že jsem naživu. Snad nade mnou bdí tetiččin duch, který mi dal šanci se zachránit. Ať už tomu bylo jakkoliv, mému bratrovi to život nevrátí. Každý víkend jezdím na hřbitov zapálit svíčku. Jen doufám, že ona soška byla v tom autě zničena a nebude už nikomu moct ublížit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články