Nikola (35): Marné snahy o dítě mě doháněly k zoufalství. Velkého trápení mě nečekaně zbavil cizí klučina

Nikola (35): Marné snahy o dítě mě doháněly k zoufalství. Velkého trápení mě nečekaně zbavil cizí klučina
Zdroj: Freepik

Nikola s Tomášem toužili po dítěti, o které řadu let marně usilovali. Zlom přišel až ve chvíli, kdy během společné procházky potkali na dětském hřišti chlapce, který jim daroval předmět s magickými schopnostmi.

Jan Švanda
Jan Švanda 07. 04. 2023 19:00

S Tomášem (39) jsme měli od začátku harmonický vztah. Byla to láska na první pohled, nebo alespoň u mě to stoprocentně platilo. Seznámili jsme se záhy po maturitě, po osmi letech se vzali a krátce po svatbě se začali snažit o miminko. Mentálně jsme už byli připraveni na rodičovství, jenže vytouženého potomka se nám dlouho nedařilo počít.

Pomohli jsme malému klukovi najít klíč

Prošli jsme nejrůznějšími vyšetřeními, která ovšem žádný závažný problém ani u jednoho z nás neodhalila. Byli jsme z toho hodně nešťastní, navštěvovali psychologa, trápili se. Hlavně já. V noci jsem moc nespala a přes den neměla chuť do jídla.

Zlom nastal až před třemi lety. Vyrazili jsme s Tomášem na návštěvu k jeho rodičům, a protože bylo venku hezky, dohodli jsme se, že auto necháme v garáži a půjdeme pěšky. Ostatně bydleli kousek, jen necelé tři kilometry od nás. Urazili jsme asi polovinu cesty a po pravé straně míjeli dětské hřiště, kterého jsme si v minulosti nikdy nevšimli. Zadívala jsem se na něj pozorněji a spatřila tam malého kluka, odhadem kolem deseti let, jemuž z očí tekly slzy.

Zašli jsme tedy za ním a já se ho zeptala, proč pláče. Tvrdil, že tu někde ztratil klíč od bytu, má hlad, chce jít domů a rodiče prý přijdou z práce až večer. Snažili jsme se ho uklidnit. Chlácholila jsem ho, že se klíč určitě najde. S Tomášem jsme mu pomohli s hledáním. Asi pět minut jsme neúspěšně pátrali, pak ale najednou Tomáš zvedl s rukou nad hlavou a v ní držel klíč.

Chlapec ho ihned poznal a nadšeně zakřičel: „To je on!“ Děkoval nám a pak jsme si všichni sedli na lavičku. Tomáš mu nabídl sušenku, kterou klučina nepohrdl. Přitom nám vykládal, že se jmenuje Patrik a je mu čerstvě jedenáct. Vyptával se nás, co tu děláme, že sem chodí často, ale nás tady prý ještě neviděl. Povídali jsme si asi půl hodiny a já mu mezi řečí prozradila, co nás s Tomášem denně trápí…

Dal mi kámen s magickými schopnostmi

K mému překvapení ho naše marné snahy o početí velmi zaujaly. Bedlivě poslouchal, mlčel a pak něco začal lovit z kapsy. Zvědavě jsme na něj koukali. Po pár vteřinách vytáhl modrý kámen, který mi položil do dlaně. Říkal, že má magickou moc, a pokud ho budu mít u sebe, splní se mi přání, po němž tak moc toužím. Tvrdil, že má tyhle kameny dva. Přivezl si je minulý rok z Tuniska, kde byl s rodiči na dovolené. A sám prý už na vlastní kůži poznal, co „dovedou“. Jedno velké přání se mu už údajně splnilo!

Další podrobnosti jsme z něj nevypáčili. Poděkovala jsem mu a kámen si vzala, i když jsem si o něm v tu chvíli myslela svoje... Zázračným amuletům ani jiným předmětům nevěřím. Přesto jsem ho snad ze zoufalství denně nosila v kapse a samozřejmě si přitom přála jediné; abychom se s Tomášem konečně dočkali miminka.

Uběhly čtyři měsíce a nic zvláštního se nedělo. Na kámen jsem už zapomněla, byť jsem ho pořád měla u sebe. Jenže pak jsem se začala cítit nějak divně. Nebylo mi dobře a vnímala jsem silnou únavu. Trvalo to asi týden. Vylučovala jsem postupně všechny možnosti a udělala si pro sichr také těhotenský test. Předpokládala jsem, že dopadne jako ve všech předchozích případech, tedy s negativním výsledkem. Jenže přišel šok!

Narodil se nám syn

Test odhalil graviditu! Zprvu jsem tomu nechtěla uvěřit. Myslela jsem, že test prostě selhal a někde se stala chyba. Přesto jsem se narychlo objednala ke gynekologovi, jenž mi k mé neskutečné radosti těhotenství potvrdil!

Nevím, jestli mi životní přání splnil modrý kámen, každopádně jsou to dva roky, co se mi narodil syn. S Tomášem jsme mu dali jméno Patrik a rodičovství si každý den užíváme plnými doušky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články