Káťa (30): Bratr nepřijal moje těhotenství dobře. Mrzí mě, že mi dítě snad ani nepřeje

Káťa (30): Bratr nepřijal moje těhotenství dobře. Mrzí mě, že mi dítě snad ani nepřeje
Zdroj: Unsplash

Když Káťa oznamovala svému bratrovi radostnou novinu, nedočkala se pozitivní reakce. Její těhotenství v něm vyvolalo vzpomínky na vlastní manželství, které se rozpadlo po smrti dcery...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 03. 2023 07:00

Konečně jsem našla toho pravého, s kým chci založit rodinu. Roman (45) je úžasný muž, který mě ve všem podporuje a rozumí mi. Když jsem před čtyřmi měsíci zjistila, že jsem těhotná, byla jsem nadšená.

Mám dokonalého partnera

Miminko jsem si přála už delší dobu. S Romanem jsme o tom mluvili a byl všemi deseti pro. „Zbožňuji tě a nemůžu se dočkat, až si tě budu hýčkat, když budeš těhotná,“ řekl mi. Při těchto slovech jsem celá roztála. Nikdo mi nikdy neřekl nic tak krásného a romantického. Věděla jsem, že jsem si vybrala správně.

Byl nadšený, hned si udělal seznam všeho, co musí zařídit, než se naše děťátko narodí. Jeho reakce byla přesně podle mých představ a já se mohla těšit na mateřství. Tehdy mě velmi zklamal můj bratr. Vím, že to má v životě těžké, ale jeho reakce byla pro mě velkým šokem.

Měl to v životě těžké

Můj bratr Pepa (40) to v životě vůbec neměl lehké. Nejenže nám rodiče umřeli, když jsme byli malí, ale jemu se smrt lepí na paty. Před patnácti lety si našel přítelkyni. Byli spolu opravdu šťastní, vzali se a rok na to se jim narodila dcera Nikolka. Ta byla úžasná mladá slečna, jenže bohužel měla velké zdravotní problémy.

Byla jí diagnostikována leukémie. Pepa s manželkou byli stateční a zůstali s ní do poslední chvilky. Snažili se, aby měla co nejhezčí i ten kousek života, který jí osud vyměřil. Když umřela, jejich vztah tu šílenou ránu nevydržel. Brzy se rozvedli.

Nereagoval podle mých představ

Od té doby na tom Pepa není psychicky nejlépe. Myslela jsem si, že mu zvednu náladu oznámením, že bude strejda. To se ale nestalo. Místo radosti, gratulací a štěstí se naplno projevila jeho deprese. Neřekl mi nic z toho, co jsem čekala. „Tak to se máš na co těšit...“ pronesl. To bylo jediné, co mi řekl. A navíc pořádně ironickým tónem.

Byla jsem zklamaná. Jeho reakce mě zaskočila nepřipravenou. Pak jsem jen plakala, protože na světě už z rodiny nikoho jiného nemám. A on mi dítě snad ani nepřeje. Byla bych ráda, aby byl šťastný. Chci toho po něm moc?

Pokud máte vy nebo někdo ve vašem okolí problém s depresemi, pomoc lze najít na Modré lince a Lince první psychické pomoci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články