Gábina (35): Otec sice po rozvodu našel novou lásku, ale podle mě je to vypočítavá mrcha

Gábina (35): Otec sice po rozvodu našel novou lásku, ale podle mě je to vypočítavá mrcha
Zdroj: Freepik

Otec paní Gábiny se po rozvodu dokázal znovu zamilovat. Našel si svéráznou Štěpánku, která bohužel Gábinu ani její sestru nepřijala. To by holky asi snesly, kdyby Štěpánka nezačala otce tlačit do svatby. Obě tuší, že jí jde především o majetek, který otec vlastní.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 02. 2023 10:00

Když se rodiče rozvedli, přála jsem si jen to, aby si taťka někoho našel a nezůstal na stáří sám. To se sice podařilo, ale spokojená nejsem. Jeho přítelkyně Štěpánka (65) se snaží mě a sestru vyšachovat z tátova života. Zamýšlí s ním svatbu. A je jasné, o co jí jde.

Táta se po rozvodu znovu zamiloval

Manželství mých rodičů bohužel nepatřilo k těm šťastným. Dlouhá léta to doma byla hotová Itálie. V jednom kuse se hádali, uráželi se a bylo jasné, že musí od sebe. Žádost o rozvod podal táta. Máma s tím sice vyhrožovala, ale nikdy se na to nezmohla. Rozvod byl ošklivý a plný nenávisti. Všem se nám ulevilo, když to skončilo.

O to, co bude s mámou, jsem se moc nezajímala. Nikdy jsme spolu neměly hezký vztah. Víc mě zajímalo, co bude s tátou. Koupil si byt v Praze a chvíli žil jako poustevník. Moje starší sestra Hanka (39) i já jsme se snažily, aby byl co nejmíň sám. V jednom kuse jsme mu podstrkovaly myšlenku, aby si někoho našel.

Sám byl asi rok a půl. Pak potkal Štěpánku. První dojem byl docela dobrý. Na můj vkus byla trošku svérázná a na vše měla vyhraněný názor. Ale táta se do ní zakoukal a začali tvořit pár. Vyráželi spolu za kulturou, především do divadel, což je tátův celoživotní koníček. Byla radost dívat se na to, jak je konečně šťastný.

Otcova přítelkyně začala tlačit na svatbu

Štěpánka mě ani Hanku nepřijala. I když ne přímo, ale dávala nám to najevo. Kdykoliv mělo dojít ke společnému setkání, na poslední chvíli se tomu vyhnula. Za těch deset let, co jsou s tátou spolu, jsme se vídali zpravidla jednou ročně. A to ještě z donucení. Štěpánka nás jednoduše nemá ráda.

To je věc, kterou dokážu přežít. Ale trápí mě fakt, že táta začal mluvit o svatbě. On, který tvrdil, že už se nikdy ženit nebude. Vzhledem k tomu, jaká Štěpánka je, bojím se, že to z její strany není láska. Když mi táta prezentoval důvod náhlého sňatku, došlo mi to. Štěpánka jde po penězích.

Jsou spolu deset let a ona snad nikdy nic neplatila. Bydlí u táty v bytě, kdykoliv někam vyráží, vždycky si táta postěžuje, že je na placení sám. Pomáhá částečně i její rodině. Štěpánka má dvě dcery a čtyři vnoučata. Ty táta dotuje. Bez okolků jsme mu se sestrou řekly naše obavy.

Musím svatbě zabránit

Táta ale o ničem takovém, jako že je s ním Štěpa jen pro peníze, nechce ani slyšet. Vlastně jsme ho naším strachem o jeho majetek naštvaly. Přitom to myslíme dobře. Dřel celý život, má ve vlastnictví les po rodičích a slušné úspory. Není fér, aby na to Štěpa měla nárok. A už vůbec ne její rodina. Táta se ale ohání tím, že pokud si ji nevezme, může se stát, že ho opustí.

Nechápu, že to nevidí, o co jí jde. Tátovi tvrdí, že jde spíše o jistotu, kdyby se jednomu z nich něco stalo. Vlastně v tom vidí dobrý záměr. Nejenom, že nás táta neposlouchá, ale on si ji snad vážně vezme. Neumím si představit, že někdo, kdo tátu jen zneužívá, bude mojí macechou. Tajně doufám, že to tátovi brzy dojde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články