Nikola (34): Táta se bude podruhé ženit, ale zamilovaný je jenom on. Bere si vypočítavou mrchu

Nikola (34): Táta se bude podruhé ženit, ale zamilovaný je jenom on. Bere si vypočítavou mrchu
Zdroj: Unsplash

I když je Nikola ráda, že její otec po smrti maminky nezůstal sám, něco to kazí. Jeho přítelkyně Markéta si ho chce vzít, ale ne z lásky. Bere si ho pro peníze. Nikola se to otci snaží vysvětlit, ale on tomu nevěří. A začíná se na ni zlobit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 11. 2022 07:00

Když před devíti lety zemřela mamka, zdálo se, že táta už nikdy nebude šťastný. Časem si však začal s upovídanou Markétou (60). Byla jsem ráda, že nebude sám. Ukázalo se ale, že s tátou nemá čisté úmysly. Teď si ho chce vzít. Já takový sňatek nedokážu posvětit. Vím, že si ho bere pro peníze.

Táta se po smrti mamky znovu zamiloval

Když nám maminka oznamovala, že má rakovinu slinivky, mohli jsme jen doufat v zázrak. Podstoupila léčbu, ale na uzdravení to nestačilo. Před devíti lety jsme ji za velikého smutku pohřbili. Já i má sestra Jana (38) jsme se bály, co bude s tátou. Prodal dům, ve kterém žili, koupil si malý byt a žil jako poustevník.

K rozveselení mu nepomáhala ani tlupa vnoučat. Táta mamku miloval a její odchod ho zničil. Dívat se na to, jak je sám a užírá se, bylo opravdu smutné. Tolik jsem si přála, aby byl zase šťastný a my na jeho tváři spatřily úsměv. Dlouho se nedařilo. Vše změnilo seznámení s Markétou. I když je v důchodovém věku, má elánu na rozdávání.

Tátu znovu rozsvítila a já jí za to byla vděčná. Ze začátku jsem přehlížela fakt, že do mě v jednom kuse rýpe. Hledala na mně chyby a kritizovala můj život. Ani na mé sestře nenechala nit suchou. Nejhorší bylo, že ty svoje názory na dvě nepovedené dcery začala tátovi vtloukat do hlavy. A ten jim po čase uvěřil. Postavil se na její stranu.

Tátova přítelkyně nemá čisté úmysly

I když jsme s Jančou dospělé a měly bychom to ustát, docela nás to šokovalo. Táta se nám začal měnit před očima. Ani jedna z nás pro něj najednou nebyla dost dobrá. Pořád nám předhazoval děti své přítelkyně. „Ta Hanka, ta je doktorka. Proč jsi taky nešla na vysokou? Mohla jsi to někam dotáhnout," urážel mě.

Sestře zase kritizoval manžela, který měl kdysi problémy s pitím. Začal vytahovat špinavé prádlo. Cítila jsem, že to není z jeho hlavy. Mluvila z něj Markéta. S Janou jsme řešily, zda se táty zeptáme, co to má znamenat, nebo jestli bude lepší jeho změnu chování ignorovat. Jana tvrdila, že bychom měly být rády, že není sám. A rozhodla, že budeme mlčet.

Roky jsme na sebe nechaly házet špínu. Od Markéty jsme snad v životě neslyšely chválu nebo uznání. Naše děti označila za rozmazlené nevychované parchanty. Možná bych snesla i toto, nebýt toho, že táta přišel s něčím, s čím absolutně nesouhlasím. V říjnu nám oznámil, že se bude ženit.

Táta nevěří, že si ho přítelkyně bere jen pro peníze

Ačkoliv se po smrti maminky zařekl, že už se nikdy neožení, tak teď nastala změna. Markéta nám to říkala s vítězným výrazem. My ale víme, proč si chce tátu vzít. On je totiž dobře zajištěný chlap. Z prodeje domu mu zbyly slušné peníze. A ještě má majetek po svých rodičích, jde třeba o les na Moravě a dva byty v Praze.

Táta je zamilovaný hlupák, který nevidí, co se děje. Šla jsem proto rovnou za Markétou. Nestyděla se mi říct, že potřebuje, aby měla na majetek vliv a mohla do budoucna zajistit svoje děti. Jinými slovy, bere si tátu pro peníze. Ten to nevidí a myslí si, že ho miluje. Chci té svatbě zabránit, nebo minimálně tátu chránit smlouvu, která zabezpečí jeho majetek.

Když jsem mu to řekla, nestačila jsem se divit. „Markéta měla pravdu, že mě jen využíváte," zněla jeho odpověď. Teď zamýšlí, že nás vyjme z dědictví. Myslím, že nám tu ženskou byl čert dlužen. Snad na poslední chvíli zvítězí zdravý rozum a táta neudělá největší chybu v životě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články