Honza (34): Partnerka je se mnou jen pro peníze. No a co, stejně si to dokážu užívat

Honza (34): Partnerka je se mnou jen pro peníze. No a co, stejně si to dokážu užívat
Zdroj: Unsplash

Honza vždycky patřil k outsiderům. Může za to jeho zjev. Je tlustý, ne příliš hezký a na nose má brýle. Před lety založil IT firmu, která ho dokázala naplnit. Už přestal věřit na lásku, když se zjevila Marika. Věřil, že ho čeká štěstí. Dnes ví, že je s ním jen pro peníze. I tak chce, aby zůstala. Prý je to pořád lepší, než aby byl zase sám.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 11. 2022 07:00

Jmenuji se Honza, je mi 34 let a ještě do nedávna jsem byl několik let sám. Možná proto, že jsem ošklivý, tlustý a žádná žena o mě nestojí. Teď se jedna sice našla, ale vím, že jí jde spíš o moje peníze. Rozhodl jsem se, že tento fakt přehlédnu. Marika (30) je moje poslední šance, jak nezůstat sám.

Vždy mě všichni přehlíželi

Už na základní škole jsem patřil k outsiderům. Tlustý brýlatý kluk, který seděl v zadní lavici a sám. Neměli mě rádi nejen spolužáci, ale i učitelé na mě nahlíželi jako na toho podivína. Nikdo si se mnou nepovídal. Buď mě přehlíželi, nebo si ze mě naopak utahovali. „Tak co špeku, kdy zhubneš?" vysmívali se mi kluci.

Domů jsem chodil s pláčem a přál si, abych nebyl. Rodiče tušili, jak to se mnou je, ale nic nezmohli. Kdyby to chtěli ve škole řešit, těžko by tam našli pochopení. Já jen doufal, že se to na střední škole změní. Určitě se tam lidé chovali víc dospěle, ale ani tam jsem nezapadl. Nechodil s ostatními na diskotéky, nikdo mě nezval na párty. Byl jsem pořád sám.

Mojí poslední nadějí na to, abych zapadnul do společnosti, bylo zaměstnání. Říkal jsem si, že lidé ve dvaceti přeci jen řeší jiné věci a nejsou tak povrchní. Ve firmě, kam jsem nastoupil, jsem se stal snadným terčem pro všechny nejapné vtipy. Vydržel jsem to dva roky a poté odešel. Rozhodl jsem se, že začnu podnikat.

Naději na šťastný život mi dala Marika

Ve svých třiadvaceti letech jsem za pomocí otce založil menší IT firmu. Bylo to hop nebo trop. A ono to vyšlo. Jen trvalo pár let, než začaly chodit opravdu zajímavé nabídky a firma vydělávala. Trpělivost se vyplatila. Celý jsem se do toho ponořil. Práce mě naplňovala a já si nepřipadal tak zbytečný.

Na té pracovní úrovni to bylo skvělé, ale můj soukromý život skomíral. V posteli jsem měl dvě ženy a ty toho podle všeho litují doteď. Neměl jsem přátele ani dívku. Rodiče se stále ptali, kdy už si někoho najdu a usadím se. Nedokázali pochopit, že to nejde mávnutím proutku. Kdo by chtěl tlustého brejlovce s nízkým sebevědomím?

A pak se zjevila Marika. Krásná a štíhlá bruneta, která moje raněné srdíčko přivedla k životu. Zvala mě na rande, po večerech mi vypisovala zamilované zprávy. Vyloženě mě vyhledávala. Pořád jsem hledal, kde je problém a co na mně vidí. Ona mě však dokázala přesvědčit, že mě má ráda a chce se mnou být. Nepolíbený zkušenostmi jsem ji k sobě velmi rychle nastěhoval a chtěl si ji udržet za každou cenu.

Je se mnou jen pro peníze

Po třech letech už chápu, proč se mnou je. Jde o peníze. Jako majitel prosperující firmy jich mám dost na to, aby ona nic nemusela. Nechává se ode mě vydržovat. Nazývá to láskou a myslí si, že jsem včerejší. Já jsem to prokoukl, ale i přesto chci, aby zůstala. Zaplatím jí, co bude chtít, jen ať zůstane.

Jsem ve věku, kdy už bych chtěl děti, rodinu, zázemí. Marika mi tohle všechno může dát. Tuším, že mě nemiluje a jsem jí možná i odporný. Ale moje peníze jí stojí za to, aby zůstala. Chci toho využít a udržet si ji tak dlouho, jak to jen půjde. Už nechci být sám. Samoty jsem si užil až až.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články