Karolína (38): Matku zneužívá její mladý přítel. Nehodlám se smířit s tím, že jí to nevadí

Karolína (38): Matku zneužívá její mladý přítel. Nehodlám se smířit s tím, že jí to nevadí
Zdroj: Freepik

Karolína se nemůže dívat na to, jak se její matka dobrovolně nechává zneužívat mladším přítelem. Když na matku uhodila, ta ji tvrdě odpálkovala. Chápe, co láká jejího mladého přítele, ale nevadí jí to. Je prý ráda, že konečně není sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 02. 2023 13:00

I když je moje máma dospělá a svéprávná osoba, mám nutkavou potřebu ji teď vychovávat. Našla si totiž téměř o třicet let mladšího chlapa. Je očividné, že ji jen zneužívá a tahá z ní peníze. Máma je inteligentní žena, takže je mi jasné, že to ví. Nejde mi ale na rozum, proč si to nechává líbit.

Máma se vzdala lásky kvůli mně a sestře

S mámou, která příští rok oslaví šedesátiny, máme hezky vztah. Vzhledem k tomu, že na výchovu mě a mladší sestry Šárky (34) zůstala sama, vedla nás přísnou rukou. Učila nás správným životním hodnotám, jak se chovat k penězům a stále nám do hlav vštěpovala, co je to slušné vychování. Současně s tím nás učila, jak se vyhnout toxickým lidem, zloduchům a podvodníkům. Smekám před tím, jak skvěle to zvládla i přes nepřízeň osudu.

Táta odešel, když mi bylo osm let. Ten den mám živě v paměti a myslím si, že na matčin smutný výraz nikdy nezapomenu. Byla jsem sice malá holka, ale dost uvědomělá na to, abych si řekla, že budu maminku celý život chránit tak, jak ona chrání nás.

A ta situace právě nastala. Od chvíle, kdy táta odešel, se máma pokoušela navázat několik vztahů. Povětšinou ale skončily stejně rychle, jako začaly. Po pár letech to máma vzdala. Prohlásila, že chlapa k životu nepotřebuje a sen o veliké lásce hodila za hlavu. Dlouho jsme si vystačily jen my tři a bylo nám dobře.

Máma si našla zajíčka

Když jsme se ségrou dospěly a jedna po druhé se odstěhovaly, bála jsem se, co bude s mámou. Ta mě však ujišťovala, že bude v pořádku. Po čase jsem si našla partnera. Ondřej (40) je dnes mým manželem a máme spolu syna. Často se snažím, aby k nám mamka zajela, nebo ji někam vytáhnu. Poslední půlrok jsem ale zaregistrovala, že nějak nemá čas.

Máma neumí moc lhát, takže když se podivně vymlouvala, poznala jsem, že se něco děje. „Mami, ty jsi snad zamilovaná," nadhodila jsem a trefila do černého. „Dalo by se to tak říct," přiznala barvu. Vyprávěla mi o svém objevu a já začínala být zvědavá na neznámého Jirku. Je fakt, že se máma zdráhala seznámit nás. Velmi rychle jsme se Šárkou pochopily proč.

Onen slavný Jirka je totiž téměř o třicet let mladší. Už na první pohled jsem poznala, že je to cápek, který s mámou určitě není pro lásku. Máma sice není milionářka, ale špatně se nemá. Co chce, to si koupí. Dopřává si každý rok dovolené, kosmetické procedury a nebojí se za sebe utratit. Jirka to zjevně vycítil a nechává se matkou vydržovat.

Matce nevadí, že ji přítel jen využívá

Když z mámy vylezlo, co všechno mu zaplatila, šla jsem do mdlob. Opravu jeho auta, nové sportovní hodinky, kurz francouzštiny či drahé značkové boty. „Mami, ty ses snad zbláznila, ne? Vždyť tě jen využívá," uhodila jsem na ni. „Tak ať, alespoň nejsem sama," byla její odpověď. „Máš přece na víc, než na někoho, kdo tě obdivuje jen pro peníze," zlobila jsem se.

Máma se do mě pustila: „Nevíš, jaké to je. Jsem celý život sama. Starala jsem se o vás a na sebe zapomínala." A tímto způsobem se hájila dál. Nestačila jsem se divit. „I když vím, že mě Jirka nemiluje, jsem ráda, že někoho mám. Už mám té samoty dost," dodala. Od tohoto rozhovoru se máma moc neozývá. Věnuje se svému zajíčkovi, který ji dřív nebo později odkopne a ona beztak zůstane sama. Je mi líto, že se máma cítí tak sama, že sáhla po někom jako je Jirka. Musíme se Šárkou vymyslet, jak se toho parazita zbavit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články