Marika (22): V práci se mě chtěly kolegyně zbavit, tak na mě ušily boudu. Přišla jsem o místo

Marika (22): V práci se mě chtěly kolegyně zbavit, tak na mě ušily boudu. Přišla jsem o místo
Zdroj: Freepik.com

Marika nastoupila do nové práce, kde kolektiv tvořily samé ženy. Její kolegyně se na oko tvářily přátelsky, ale přitom spřádaly plány, jak se jí zbavit. Neostýchaly se zkomplikovat život i jejich šéfovi. Jaký byl jejich ďábelský plán?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 11. 2020 10:00

Když jsem nastoupila do kolektivu, kde byly samé ženy, nenapadlo mě, že to bude problém. Byla jsem z nich nejmladší, a tím pádem jsem nezapadla. Vymyslely způsob, jak se mě zbavit. Bohužel se jim to podařilo.

Konkurence

Byl to kolektiv čtyř žen kolem čtyřicítky. Zdály se být přátelské, a tak jsem měla klamný pocit, že mě berou. Náš šéf Honza (41) byl docela hezoun, který s námi (hlavně se mnou) dost flirtoval. O tu práci jsem stála, takže jsem s ním tu hru hrála. Netušila jsem však, že mezitím mé kolegyně spřádají plán, jak se mě zbaví.

Honza byl s mojí prací nebývale spokojen a dával mě kolegyním za příklad. Je pravdou, že jsem se neflákala a přispěla několika inovacemi, které se chytly. Ony z toho nadšené nebyly, znamenalo to pro ně, že také musí vykazovat výsledky. Já na sebe ale byla hrdá. Těšil mě můj vlastní úspěch.

Čekala nás společná týmová večeře. Já jsem nakonec s Honzou zůstala sama. O nic nešlo, jen využil toho, že kolegyně šly domů dříve. Probrali jsme pár pracovních věcí a šli pokorně každý domů. Za pár dní si mě ale Honza zavolal do kanceláře a zeptal se mě: „Proč posíláš mojí ženě zprávy? Mám teď doma docela peklo.“ Netušila jsem, o čem je řeč.

Někdo se za mě vydával

„Já jí ale nepíšu, nemám na ni ani číslo,“ bránila jsem se. Citoval některé zprávy, ale telefonní číslo nesedělo. Moc mi nevěřil. Myslel si, že jsem použila jiné telefonní číslo, a nabyl dojmu, že ho miluji a chci mu rozbít manželství. Požádal mě, abych toho nechala. Já ho i tak přesvědčovala, že v tom prsty nemám. Nevěřil mi.

Netušila jsem, že tím to celé nekončí. Kolegyně si daly tu práci, že když jsme s Honzou zůstali sami v restauraci, fotily nás. Některé fotky mohly skutečně budit dojem, že je mezi námi poměr, ale nebyla to pravda. Fotografie poslaly na adresu šéfa, k rukám jeho manželky. Znovu si mě zavolal na kobereček.

Chtěl po mně nějaké vysvětlení. Já žádné neměla, protože jsem ještě netušila, kdo to na mě upekl. Honza byl z celé situace poměrně dost rozladěn a věřil tomu, že to dělám já. Spojoval si to s tím, že dokud jsem ve firmě nepracovala, nic takového se nedělo. Žena mu řekla, že pokud poměr ukončí, rozvod se konat nebude.

Výpověď, nebo rozvod

On musel doma vysvětlovat, že se mnou nic nemá. Já zase jemu, že to nedělám já. Posledním hřebíčkem do rakve bylo, když v noci nějaká žena volala jeho manželce a vyhrožovala jí. Honza si to automaticky spojil zase s mojí osobou. Žena mu dala nůž na krk. Honza mě musel vyhodit.

Tak se také stalo. Dostala jsem výpověď. S ní sice odstupné, ale to mi bylo k ničemu. Já jsem o tu práci velmi stála. To, že to byly kolegyně, které se mě chtěly zbavit, jsem se dozvěděla asi po měsíci, kdy mi jedna z nich poslala zprávu, kde mi napsala, co provedly. Zjevně ji tížilo svědomí. Teď je mi to už k ničemu. Do firmy nesmím ani na krok, nebo má Honza rozvodové papíry na stole.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články