Markéta (31): Přítel chodil několik týdnů z práce jako vyměněný. Důvod byl úplně jiný, než jsem myslela

Markéta (31): Přítel chodil několik týdnů z práce jako vyměněný. Důvod byl úplně jiný, než jsem myslela
Zdroj: Pexels

Během vztahu často nastanou momenty, kdy si myslíte, že se s vaším partnerem něco děje a že se chová neobvykle. Záleží jen na vás, jak to vyřešíte. Markéta si v poslední době všimla, že se její přítel chová velmi zvláštně. Co za tím bylo?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 09. 2022 07:00

S Matějem (33) chodím skoro sedm let. To už je dost dlouhá doba na to, abych věděla, jaký je a co od něho čekat. Posledních pár týdnů se začal chovat velmi zvláštně a opravdu nikdy by mě nenapadlo, co za tím vězí.

Přítel byl vždycky velmi výřečný

Matěj byl vždy ukecanější než já, což je u mužů velká vzácnost. Vždycky mi to vyhovovalo, protože já jsem jeho pravý opak. Spíš mlčím a raději poslouchám, co ostatní říkají. Díky tomu jsme si spolu hned od začátku rozuměli. On mi něco vyprávěl a já ho poslouchala.

Navíc Matěj umí úžasně mluvit a svoje příběhy dokáže vykreslit do nejmenších detailů, takže poslouchat ho byla vždycky zábava. Ale posledních pár týdnů se s ním něco stalo.

Už pár týdnů chodí z práce nervózní a mlčí

Nebylo to tak jako dřív, že by přišel z práce a hned mi začal vyprávět, jak se měl, co dělal a co ho další den čeká. Najednou přišel z práce a byl z ticha. Celý večer skoro nemluvil a vypadal velmi nervózně, jako by se mu něco stalo. Třetí den jeho nového chování jsem to nevydržela a na rovinu se zeptala, co se děje. „Nic, jen je toho teď na mě v práci moc,“ odpověděl mi.

Bylo mi jasné, že mi neříká tak úplně pravdu, protože i když měl v práci nějaký problém, vždy mi o něm řekl, proto za jeho novým já muselo být něco jiného. Už jsem se začínala obávat nejhoršího a myslela si, že se se mnou chce rozejít. Důvod jeho mlčení byl ale naprosto opačný.

Jeho mlčení se konečně vysvětlilo

Před pár dny Matěj přišel z práce a byl nervóznější než kdy dřív. Bylo na něm vidět, že je něco špatně, skoro to vypadalo, že snad brzy omdlí. Už jsem se poučila a neptala se, co se děje, stejně by mi to neřekl. Ale během večeře se všechno vyjasnilo. Požádal mě o ruku. „Proto jsi byl poslední týdny jak vyměněný?“ zeptala jsem se ho. „Ano, hrozně jsem se toho bál a odhodlával jsem se k tomu už dlouho,“ odpověděl mi.

Matěj ale neměl nejmenší důvod se obávat. Samozřejmě, že jsem řekla ano. Je to láska mého života a svatby už se nemůžu dočkat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články