Martina (28): Dala jsem kamarádku všanc chlapovi, o kterém jsem věděla své. Teď mám obří dilema

Martina (28): Dala jsem kamarádku všanc chlapovi, o kterém jsem věděla své. Teď mám obří dilema
Zdroj: Freepik

Martinu s Ivetou pojí dlouholeté přátelství, ve kterém si nikdy nelhaly. Když se Iveta dala dohromady s Martininým kamarádem, dostala o ni Martina trochu strach. Luboš měl totiž dlouhá léta nevyřešený vztah s její švagrovou Monikou.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 31. 01. 2022 10:00

S Ivetou jsme vždy měly krásný vztah, takového přátelství si opravdu vážím. Je to přesně ten člověk, který vás kdykoliv vyslechne a nabídne vám pomocnou ruku. Nikdy jsme si nelhaly a už od střední, kdy jsme se seznámily, jsme vše prožívaly spolu. Teď se ale stalo něco, s čím si neumím poradit.

Věděla jsem, koho náš kamarád miluje

Iveta byla odjakživa velmi žárlivá a dokonce si kvůli tomu zkazila několik partnerských vztahů. "Až mi k tomu chlap nebude dávat důvod, tak nemusím žárlit," říkala často. Jejího partnera Luboše jsem znala, byl to blízký kamarád mého přítele Jardy. Znala jsem ho vlastně ještě dřív, než si začal s Ivetou.

Nikdy se kolem něj moc žen nemotalo, on totiž dlouhá léta miloval jen jednu, sestru mého partnera Moniku. Ta o něj žádný zájem nejevila, ale asi jí vyhovovala Lubošova pozornost. Jezdili spolu na výlety, často si dlouze dopisovali. On byl pro ni tou osobou, které zavolá, když je smutná. Pro Luboše byla Monika celý svět, který mu nikdy nepatřil.

Je dospělá, nech je být, radil mi partner

Když otěhotněla s jiným, přišel o poslední naději a krátce nato si začal s Ivetou. Nerada jsem to tenkrát viděla a trochu jsem Ivetě podsouvala, aby si dávala na Luboše pozor. "Ale copak jim do toho můžeme mluvit?" říkal Jarda. A měl pravdu. Dala jsem tak svou kamarádku všanc chlapovi, o kterém jsem tušila, že miluje jinou. "Iveta je dospělá a Monika není žádná mrcha. Má svou rodinu." řekl mi tenkrát.

Ale ono je to těžké. Do vztahu dvou nikdo nevidí a já nechtěla kazit počátek něčeho, co mohlo dopadnout úžasně. Tak jsme mlčeli a o Monice nepadlo ani slovo. Iveta se samozřejmě časem dozvěděla, že Luboš chová k Monice větší náklonnost, než by měl. Ale nikdy se kvůli tomu nerozešli. Krátce po začátku jejich vztahu Iveta otěhotněla.

Přiznala se, že spolu mají poměr

Nedávno se však konala velká oslava tchánových šedesátin, kde se Monika alkoholu rozhodně nezříkala. Po pár panácích z ní vylezlo, že za ní Luboš během Ivetina těhotenství jezdil. Netuším, proč mi to tenkrát řekla, musela vědět, že to řeknu Ivetě, ale posilněna několika panáky asi dostala pocit, že se mi může svěřit.

Později přiznala, že za ní jezdí doteď. A já vidím tu svou kamarádku, která je šťastná a užívá si svého prvorozeného syna. Na sociálních sítích sdílí jednu zamilovanou fotku s Lubošem za druhou. A já vím, kde je pravda. Tápu. Zda vůbec něco takového mám říct, zda mi to přísluší. Zda mám rozbít rodinu...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články