Martina (29): Matčin vzkaz ze snu nebyl jen výplod mé fantazie. To ona mi seslala zdravé dítě

Martina (29): Matčin vzkaz ze snu nebyl jen výplod mé fantazie. To ona mi seslala zdravé dítě
Zdroj: Freepik

Martina se po potratu vzdala myšlenky, že bude mít dítě. Bála se, že by tu bolest musela zažívat znovu. Až sen, ve kterém se jí zjevila zesnulá maminka, dal Martině novou naději. Maminka jí vysvětlila, proč si andělé dítě nechali. Dala jí však slib, že se dítěte určitě dočká.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 06. 2022 16:00

Když jsem před lety potratila, snažila jsem se přijít na to, proč k tomu došlo. Přišlo mi to velmi nespravedlivé a bolestivé. Odpověď mi dala moje zesnulá maminka. Ve snu mi vysvětlila, že dítě by bylo natolik postižené, že to pro něj takhle bylo lepší. Současně mi dala slib, že mi sešle zdravou holčičkou. A nemýlila se.

Před lety jsem potratila

S přítelem Daliborem (30) jsme se snažili o děťátko dlouho. Bylo kolem toho dost nervů a psychického trápení. Z nějakého důvodu se početí nedařilo déle jak dva roky. Prošla jsem zatěžkávací psychickou zkoušku, která nakonec přinesla pozitivní těhotenský test. Tenkrát bych jen těžko popisovala svoje pocity štěstí.

Na dítě jsme se s Daliborem velmi těšili. V životě by mě nenapadlo, jakou tragédií to skončí. Během prvního trimestru jsme raději nic nepořizovali, protože to údajně přináší smůlu. Když mi začalo růst bříško, cítila jsem se blaženě. Konečně jsem měla pocit, že jsem těhotná.

Vše se zvrtlo v polovině druhého trimestru. Jedno ráno se mi udělalo zle od žaludku a začala jsem krvácet. Dalibor mě odvezl do porodnice, kde jsem bohužel potratila. Byl to ten nejsmutnější okamžik mého života. Toho dne se ve mně něco zlomilo. Přišla jsem si za to zodpovědná. Většinu dnů jsem se utápěla v zármutku a pocitu viny.

Mamka mi ve snu řekla důvod mého potratu

Roky plynuly a já se bála na dítě byť jen pomyslet. Měla jsem v sobě tolik strachu, že by se to mohlo opakovat. Začala jsem si říkat, že snad dítě ani nechci. Často jsem se v duchu obracela ke své zesnulé mamince. „Proč se to muselo stát? Proč nemůžu mít dítě jako většina žen?" ptala jsem se častokrát.

A jedné noci jsem dostala odpověď. Měla jsem sen, do kterého vstoupila moje zesnulá maminka. „Není to tvoje chyba," hladila mě po ruce. „To dítě by bylo postižené," začala mi vysvětlovat. „Andělé se rozhodli, že zůstane pod jejich ochranou. Proto jsi potratila," sdělila mi. V tu chvíli se mi jistým způsobem ulevilo.

„Slibuji, že ti sešlu zdravé dítě. Bude to holčička," dodala maminka. Ve snu jsem nebyla schopna reakce, mohla jsem se na ni jenom dívat. Snu jsem uvěřila natolik, že jsem Daliborovi řekla, že se můžeme začít znovu pokoušet. V jeho očích jsem viděla radost. I on si děti moc přál. Do pár měsíců jsem byla skutečně těhotná.

Mamka mi seslala zdravé dítě

Dnes máme krásnou a zdravou holčičku Aničku (5). Jméno dostala po své zesnulé babičce. Dlouho jsem si říkala, že sen s mamkou byl jen náhodou, či vynucenou myšlenkou. Dcera mě však vyvedla z omylu. Když mi před časem říkala, že když byla u mě v bříšku, potkala jistou ženu, pochopila jsem, o kom je řeč.

Přesně popsala mou mamku. Ta jí prý před vstupem do života udělala na noze menší znamení. Když mi ho ukazovala, vzpomněla jsem si na to, které měla maminka. Bylo do puntíku stejné. Myslím, že je to jasný vzkaz od mé matky. A potvrzení, že sen nebyl jen snem, ale sdělením. Ať už to mamka udělala jakkoliv, jsem jí nesmírně vděčná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články