Michal (29): Moje přítelkyně spí se svým ex. Asi se s tím budu muset smířit, abych ji neztratil

Michal (29): Moje přítelkyně spí se svým ex. Asi se s tím budu muset smířit, abych ji neztratil
Zdroj: Unsplash

Michal se na první pohled zamiloval do půvabné Andrejky. Netušil však, do čeho se pouští. Jeho nová přítelkyně totiž po rozchodu nemá jasno ve svých citech. I když s Michalem chodí, občas se vyspí s Markem. Michal ji miluje tak moc, že je ochoten to tolerovat i za cenu zlomeného srdce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 08. 2022 10:00

Za to, co mi přítelkyně dělá, bych ji měl poslat k šípku. Jenže já Andreu (27) miluji. Problém je v tom, že ona si pořád není jistá, s kým má být. Zda se mnou, nebo s bývalým přítelem Markem. I když jí denně dokazuji, že ji miluji, nestačí to. Musím zkrátka počkat, jak se to celé vyvrbí.

Do Andrey jsem se zamiloval na první pohled

Andreu jsem potkal na baru jedné diskotéky. Uznávám, že to není ideální místo pro seznámení, já se do ní ale okamžitě zamiloval. Seděla zkroušená a lehce opilá na barové židličce. Působila tak zranitelně a opuštěně. Měl jsem nutkavou potřebu ji chránit. I když to nebyl můj původní plán, pozval jsem ji k sobě domů.

Stihla mi říct, že je po ošklivém rozchodu. Já se jí snažil utišit, a tak jsem se s ní pomiloval. Ona se tomu nebránila a já po ní moc toužil. Když jsme se vedle sebe ráno probudili, ten pohled, jak sladce spí v mé posteli, mě pohladil na duši. Moje srdce zaplesalo. Když se Andrejka probudila, nebyla už tak přítulná, jako noc před tím.

Sbalila si svoje věci a se slovy, že se mi ozve, ode mě odešla. Už odpoledne jsem jí volal a pozval ji na oběd. Vymlouvala se na práci a mé pozvání odmítla. Vzhledem k tomu, že mi stihla říct, kde pracuje, dovezl jsem jí oběd do kanceláře. Slušně poděkovala a oznámila mi, že to dělat nemusím. Já se ale nechtěl vzdát a dál usiloval o její pozornost.

Řekla mi, že se vyspala se svým bývalým

Za pár dní jsem ji pozval do kina. To kupodivu souhlasila. Strávili jsme spolu romantický večer, který opět skončil u mě doma. Vypili jsme láhev vína a pootevřeli si vzájemně své životy. Svěřila se mi, že i když se s Markem rozešli, ještě k němu něco cítí. Já se jí snažil podstrčit názor, že je to minulost. A že my dva jsme budoucnost.

Několik měsíců jsme fungovali jako pár. Přestala o Markovi mluvit a věnovala se jen mně. Dokonce jsme spolu strávili víkend na mé chatě. Tam mi došlo, že je to žena mého života. Začal jsem plánovat naši budoucnost. To, jak koupím větší byt nebo zaplatím dovolenou u moře. Tušil jsem, že by bylo dobré, abychom odsaď na nějaký čas vypadli.

Krátce předtím, než jsme měli letět, přišla Andrejka s tím, že se vyspala s bývalým. ,,Semlelo se to tak rychle. Přišel mi vrátit nějaké věci a pak to šlo ráz naráz,“ přiznala se. ,,To nevadí. Berme to jako tečku za vaším vztahem,“ utěšoval jsem ji. O tom, že jsem poté hodinu truchlil na toaletě, už Andrea neví. Odletěli jsme do Itálie a užili si romantickou dovolenou.

Smířím se s tím, že má nás oba

Sotva jsme se vrátili, chtěl jsem, aby se ke mně Andrea nastěhovala. Slíbila, že o tom bude přemýšlet. Když mi měla sdělit po několika dnech odpověď, přišla s něčím nečekaným. ,,Byl u mě zase Mára,“ začala. Hned jsem věděl, co to znamená. ,,Zase jste spolu spali?“ zeptal jsem se nevzrušeně.

Ona jen pokývala hlavou. ,,Musíš si vybrat. Buď já, nebo on,“ vyložil jsem karty. Sobě jsem slíbil, že se jí neozvu, dokud nebude mít jasno. Jenže se ukázalo, že bez ní nemůžu být. Zase jsem přilezl. Miluji ji tak moc, že se asi smířím s tím, že jsme v jejím životě dva. Riskuji však, že mi jednoho dne zlomí srdce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články