Milena (24): Přítel přišel o práci, a tak jsem ho živila já. Jeho máma mi pak prozradila, kolik má na účtu

Milena (24): Přítel přišel o práci, a tak jsem ho živila já. Jeho máma mi pak prozradila, kolik má na účtu
Zdroj: Freepik

Milena téměř pět měsíců živila svého přítele Hynka, který byl bez práce. Brala to jako samozřejmost. Alespoň do té doby, než si něco najde. Když se však u nich zjevila jeho matka a řekla pravdu o tom, že kolik peněz má Hynek, Milena se nestačila divit. V té minutě ho vyhodila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 10. 2022 07:00

Rozhodla jsem se, že pobavím i vás. Ráda bych povyprávěla o tom, jací dokážou muži být. Já si našla na první pohled sympatického a milého chlapa. Hynek (26) na mě působil jako někdo, o koho se musím starat a zahrnovat ho láskou. A to v jakékoliv podobě. U nás však dominovala láska, která se hodně převáděla na peníze.

Za nového přítele jsem všechno platila

I když se neřadím mezi naivky, tentokrát se ke mně tato nálepka náramně hodí. Když jsme se s Hynkem poznali, byl bez práce. Pro naši lásku mi to nepřišlo důležité. Tak nemá práci a co? V dnešní těžké době to není nic neobvyklého. Nevadilo mi, že na našich schůzkách platím všechno já.

Hynek totiž sliboval, že jak si něco najde, půjde všechno za ním. A vzhledem k tomu, že se nemám špatně a vydělávám dost peněz, nějak mi to nevadilo. Já jsem vždycky ve vztazích usilovala o to, aby panovala důvěra a otevřená komunikace. O to víc se mi líbilo, že se mnou Hynek jednal na rovinu.

Nestyděl se říct o pár stovek, když šel s kamarády na pivo. Přišel i s tím, když potřeboval zaplatit fakturu za telefon. Peníze jsem mu dávala, účty platila a na nic se neptala. Když mu hrozilo, že ho vyhodí z bytu, rovnou jsem mu nabídla, aby se nastěhoval ke mně. Až dnes vím, že na oko dělal, jak se to nehodí a nebude mi moci přispívat na nájem. Byla to hra.

Tahal ze mě peníze, i když měl na účtu milion

Já chodila do práce a vydělávala peníze, které jsem mu následně dávala jen tak. On doma alespoň uklízel a občas něco uvařil. Nejvíc se mi líbilo to, že na mě doma někdo čeká. Tolik let jsem byla sama, že mi to vyloženě dělalo dobře. Celé jsem to nazývala láskou. Zhruba po pěti měsících vztahu se z ničeho nic objevila jeho máma.

Zjevně jí řekl, kde bydlíme a ona se sama pozvala. S nosem nahoru prolezla celý byt a pak si nechala naservírovat kávu. Mě si prohlížela víc než přísně. „Něco se vám nezdá?" nenechala jsem si to líbit. Libuše (55) si jen odfrkla a začala mluvit na Hynka. „Proč bydlíš v takové díře, když máš tolik peněz?" pronesla a mě málem spadl hrníček s horkou kávou do klína.

Hynek si poposedl a udělal na matku gesto, aby mlčela. „No, Hynku, proč bydlíš v takové díře, když máš tolik peněz?" zopakovala jsem slova jeho matky. „Já ti to vysvětlím," mumlal. „Copak, copak? On se vám nepochlubil?" nadhodila Libuše a náramně si danou situaci užívala. „Jemu před časem zemřel otec. Podědil rovný milion, to vám neřekl?" dodala a čekala, co já na to.

Během minuty jsem ho vyhodila

„Hynku?" vyzvala jsem ho k odpovědi. Podle jeho výrazu jsem pochopila, že Libuše říká pravdu. „Když máš tolik peněz, proč tě už pět měsíců živím?" zeptala jsem se. „Nebojte, ani mě nechce nic dát. My už byli rozvedeni, takže všechno zdědil tady synáček," propíchla ho pohledem.

„Sbal si věci a vypadni," řekla jsem rázně. „Kam mám jít?" dělal ze sebe neviňátko. „Máš dost peněz na to, abys šel kamkoliv," zvýšila jsem hlas a začala po něm házet jeho věci. Libuše ho následovala a celou dobu mu nadávala. Zamilovaná jsem sice byla, ale ne tak moc, abych ho neposlala k šípku. Jen nechápu, proč to vlastně celé dělal, když peníze měl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články