Monika (49): Podezírala jsem manžela z nevěry. Když jsem se vypravila k němu do práce, nestačila jsem se divit

Monika (49): Podezírala jsem manžela z nevěry. Když jsem se vypravila k němu do práce, nestačila jsem se divit

Monika pozorovala svého muže, jak se ráno pečlivě češe, vybírá si outfit a voní se parfémem. Vyděsila se, že má milenku. Protože trávil většinu času v práci, přišla se mu „podívat na zoubek“ na místo činu. A byla velice překvapená, s kým se setkala.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 25. 07. 2023 17:00

Pepa (52) má právo na krizi středního věku, jen jsem se bála, aby to neodneslo naše manželství. Když se začal mladistvě oblékat, chodit si zastřihávat vousy a cvičit na břicho, rozezněl se mi v hlavě pomyslný alarm. Měla jsem zlé tušení a šla se přesvědčit k Pepovi do firmy na vlastní oči. 

Manžel se začal chovat jinak 

Nejprve si odmítl dát večer u televize pivo a brambůrky. Pak si nakoupil hromadu nového oblečení a vyházel všechny staré košile, o nichž prohlásil, že mají nemoderní střih. Nakonec přišel domů s pečlivě sestříhaným plnovousem a já už se začala bát. „Určitě má milenku,“ fňukala jsem kamarádce do telefonu a ta se vyptávala na detaily.

„Jo, cvičí každé ráno. Ano, furt se voní a teď nosí strašně drahý tenisky. Vypadá jak puberťák,“ potvrdila jsem jí ty nejhorší představy. Bude v tom jistě milenka.

Jenže kde by na ni našel Pepa čas? Vždyť je neustále v práci! Leda by šlo o nějakou kolegyni, se kterou si zajdou přes den do jejího bytu. Měla jsem zkrátka bujnou fantazii. Pepa přiléval olej do ohně tím, že se začal vyjadřovat jako nějaký mladý týpek. Takhle nemluvil ani náš syn. Usoudila jsem, že jde o nějakou mladou holku.

Uhodila jsem na manžela a chtěla znát pravdu

Když se večer vrátil z pravidelného běhu, zeptala jsem se ho na rovinu, jestli někoho má. „Já vím, že tohle neděláš kvůli mně. Do běhání jsem se tě snažila zatáhnout dávno. A najednou cvičíš jak pominutej. Co si mám o tom myslet?“ ječela jsem jako smyslů zbavená se slzami v očích. 

„Co tě nemá, akorát mi vyrostl pupek a nechci vypadat jak nějakej starej strejc. Nic v tom není, tak se uklidni,“ utěšoval mě. Jenže já bych raději měla doma starého hodného strýce, než rádoby mladého blbce, co mi zanáší. Navíc bylo těžké uvěřit něčemu, co připomínalo klasická klišé o nevěře. 

Pepa chodil z práce stále později a pak ještě dělal u počítače dlouho do noci. Usoudila jsem, že si nosí práci domů, protože přes den dělá něco, co by neměl. Nelenila jsem a vyrazila se do jeho firmy podívat. Vymyslela jsem si, že si doma nechal doklady. 

Přivítala mě banda mladých lidí

Pepovy kolegy jsem neviděla už hodně dávno, věděla jsem, že ve firmě proběhla několikrát takzvaná čistka. Netušila jsem ovšem, že nově posty obsadili mládežníci sotva nad dvacet let. Přivítala mě sexy asistentka a v zasedačce jsem zahlédla svého Pepu v obležení klučinů. Že by nějací brigádníci? Ba ne, to jsou přeci Pepovi noví kolegové. Firma potřebovala „omladit“, nabrat druhý dech. Což je pro muže s druhou mízou poměrně kruté.

Všichni potetovaní, s dokonalými outfity a čepičkami na hlavách. Můj muž vedle nich opravdu vypadal jako nějaký strýček. Hned mi došlo, že se snaží zapadnout do mladého kolektivu. Jeho vlastní šéf sotva vyšel vysokou školu. Nechala jsem Pepovi doklady na recepci a raději vzala zpátečku. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články