Monika (58): Dceři z ničeho nic přeskočilo, kašle na rodinu. Ani já nevím, co s tím

Monika (58): Dceři z ničeho nic přeskočilo, kašle na rodinu. Ani já nevím, co s tím
Zdroj: Freepik

Monika cítí čiré zoufalství. Její doposud vzorná dcera se začala chovat víc než divně. Nechala se potetovat, chodí po barech a kašle na rodinu. Monika se snaží přijít na to, co se u její dcery doma děje. Bojí se, že to nedopadne dobře.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 05. 2022 10:00

Naše dospělá dcera Věrka (27) se asi zbláznila! Místo toho, aby seděla doma s dítětem, nechává se tetovat a propichovat náušnicemi skrz na skrz. Ať to s ní zkouším po dobrém, nebo po zlém, nic nezabírá. Jejímu partnerovi Mirkovi (30) se snažím s malou Danuškou pomáhat, jak to jen jde. Věra zatím tropí ostudu. Netuším, co to do ní vjelo.

Dcera byla vždycky slušný člověk

To, jak se teď Věrka chová, je pro mě víc než nepochopitelné. Ona byla vždycky zodpovědnost sama, jenže najednou se chová jak smyslů zbavená. Celou základní i střední školu byla vzorná dcera, která věděla, co se sluší a patří. Dokonce měla veliké ambice a rozhodla se pro studium na vysoké škole.

To nakonec nedokončila, protože otěhotněla. Jsem pyšnou babičkou roztomilé Danušky, která teď ale trochu trpí. Její matce totiž dočista hráblo. Ještě rok po porodu byla Věrka normální. Věnovala se rodině, byla skvělou maminkou. Když Danuška oslavila druhé narozeniny, něco se v ní zlomilo. Přišla jsem jednou na návštěvu a čekal mě šok.

„Co to máš na ruce, proboha?" civěla jsem na ošklivé tetování. To je tetování. Pěkný, viď?" řekla a vyhrnula si mikinu až k paži. Její celá ruka byla potetována ornamenty, kterým ani nerozumím. Proč sis to nechala? Vždyť to není hezké. Jsi maminka, takové věci se na tebe nehodí," hodnotila jsem ty výtvory. Věrka mých rad nedbala a dál se kochala tou hrůzou.

Dva roky po porodu se dcera změnila

K prvnímu tetování přibylo několik dalších. Jedno má dokonce kolem krku, takže není šance nějak ho zakrýt. Své krásné hnědé vlasy obarvila na černo a vypadá jako smrtka. Když jsem se ptala jejího přítele Miroslava, co s ní je, jen pokrčil rameny. Já vůbec nevím. Něco se s ní děje. Je pořád pryč, často se vrací pod parou," svěřil se mi.

„A vy jste o tom jako nemluvili?" tahala jsem z něj informace. Ona se mnou Věrka moc nemluví. Většinou spíš křičí, nebo nadává," odvětil. A o malou se stará?" zajímalo mě. Miroslav tvrdil, že ano, ale moc mu to nevěřím. Spíše nechce Věrce dělat zle. Proto jsem si ji hned při další příležitosti vzala na paškál.

„Jsi máma! Tak se podle toho začni chovat!" vystartovala jsem na ni přísně. Nebo co mami? Dáš mi zaracha?" procedila ironicky. Ujely mi nervy a vyřkla jsem něco, co jsem v tu chvíli nemyslela vážně. Já tě klidně vydědím, jestli se nezačneš chovat zodpovědně," varovala jsem ji. Už nejsem malá holka, abys mi říkala, co mám dělat," pronesla a vyhodila mě.

Dcera je pro mě zklamáním

Mirek se ji snaží krýt, ale tuším, že se tam něco děje. Ještě nevím, co přesně. Stoprocentně jsem si jistá jen tím, že moje dcera kašle na tu svoji. Nejednou jsem ji v noci zahlédla, jak se vrací z baru a napitá. Už na ni nastoupil i manžel, ale není s ní řeč. Nevíme, proč se začala chovat tak nezodpovědně a vlastně i trochu šíleně.

Když si odmyslím, že je samé tetování a piercing, mnohem víc mě trápí, že se nevěnuje své rodině. Vzhledem k tomu, že se nám začala vyhýbat, snažíme se pomáhat Mirkovi a vnučce. Na těch mi teď záleží podstatně víc než na vlastní dceři. V životě by mě nenapadlo, že to takhle dopadne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články