Olga (34): Vycházet s matkou je nad moje síly. Neustále si jenom stěžuje a pomlouvá nás

Olga (34): Vycházet s matkou je nad moje síly. Neustále si jenom stěžuje a pomlouvá nás
Zdroj: Freepik

Místo toho, aby si maminka paní Olgy užívala vnoučata, je z ní nepříjemná žena, které je rodina na obtíž. Olga po společném víkendu pochopila, že trávit čas s matkou je snad za trest.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 05. 2023 07:00

Opravdu netuším, co se stalo s mojí mámou. Nikdy jsme si nebyly obzvlášť blízké, ale poslední dobou je to spíš horší než lepší. Neustále si na něco stěžuje a není vůbec spokojená. A to pro ni všichni děláme první poslední.

S matkou už si vůbec nerozumím

Postupně se z ní stává velmi nerudná žena. Když něco není po jejím, je naštvaná a ostatním to dává sežrat. Naivně jsem si myslela, že vnoučata by jí mohla zvednout náladu a přivést ji na jiné myšlenky. Ale ani to nepomohlo.

Je mi to líto. Když si neustále jen stěžuje, vůbec nemám chuť jezdit za ní na návštěvy. Odrazuje mě to, protože trávit s ní čas je snad za trest. Promluvit jí do duše a říct, že jsme tu pro ni a všichni ji máme rádi, nemá smysl. Jen by si myslela, že jsme se zbláznili.

Prý jsme nicky

Když byly prodloužené víkendy, rozhodli jsme se s mužem a dětmi, že ji navštívíme. Dlouho se se svými vnoučaty neviděla a já bych byla ráda, kdyby mezi nimi byl krásný vztah. Přijde mi důležité, aby se děti stýkaly se svými prarodiči. Ale moje matka tomu zase nasadila korunu a celý víkend nám zkazila.

Poslední den návštěvy jsem náhodou zaslechla její rozhovor se sousedkou. „Je to s těmi mladými fakt neskutečné. Chtěli by se jenom bavit a děti nechávají na hlídání mně. Bez nás by byli nic. To my jsme pro ně všechno oddřeli,“ říkala jí.

Děti budou trpět nejvíc

Zuřila jsem. Za celý víkend se o svoje vnoučata vůbec nezajímala. Strávila s nimi dohromady možná půl hodiny. Když za ní přiběhly, raději jim šla zapnout televizi, aby se o ně nemusela starat. Jediné, co jí zajímá, je jenom ona sama. A ještě má drzost stěžovat si, že za všechno můžeme my? To už mi přijde přehnané.

Moje matka je prostě nepoužitelná. Je mi líto, že moje děti budou vyrůstat bez babičky. Nezdá se mi, že by se chtěla v nejbližší době změnit a začít se chovat jako člověk, kterému na ostatních záleží. Já s tím budu schopná žít, ale pro děti to bude rána, kterou si nezaslouží.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články