Oskar (27): Nedokážu si najít kluka, všem vadí moje tělo. Proč má dnes každý mít na břiše pekáč buchet?

Oskar (27): Nedokážu si najít kluka, všem vadí moje tělo. Proč má dnes každý mít na břiše pekáč buchet?
Zdroj: Pexels

Současná doba sociálních sítí klade velký důraz na ideál krásy. Pokud někdo nevypadá tak, jak si někteří myslí, že by měl vypadat krásný člověk, má to v online seznamování těžké. Oskar nedávno zažil velké zklamání, když dostal kopačky kvůli své postavě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 01. 2023 10:00

Už od deseti let vím, že jsem gay. Nikdy jsem nechápal, proč moji kamarádi toho tolik nadělají se spolužačkami. Já měl úplně jiné preference. Rodičům a kamarádům jsem to řekl v patnácti letech a všichni to vzali velmi dobře.

Pár vztahů už mám za sebou

Za to, že mě přitahují muži, jsem se nikdy nestyděl. V poslední době mě však něco nutí přemýšlet, jestli není všechno nějak pokřivené. Mám za sebou pár vztahů, ale ani jeden z nich nebyl nijak vážný. Většinou skončily po pár měsících. Nejčastěji jsem se seznamoval v baru, ale teď je trendem v randění něco úplně jiného.

Kdo se neseznámí online, má s hledáním lásky smůlu. Mezi LGBT komunitou letí všemožné seznamovací aplikace a pokud na nich nemáte profil, nemáte šanci najít spřízněnou duši. Jako každý v mém okolí, i já jsem se zaregistroval, ale to, co tam na mě čekalo, mě doopravdy zklamalo.

Mám profil na seznamce

Prvním úskalím pro mě bylo vytvořit si správnou profilovou fotku. Ať jsem se podíval na profil kohokoliv, všichni tam měli nějakou sexy fotku, často byli do půl těla nazí. Bylo mi jasné, že se tím chtějí zviditelnit. Jelikož jsem nikdy nebyl velký sportovec a jídlo opravdu miluji, nebyla pro mě tato varianta ta správná.

Nakonec jsem udělal tu správnou fotku a doufal, že teď najdu lásku. Ale málokdo mi psal a odpovědí na mé zprávy bylo opravdu málo. Před třemi týdny jsem konečně narazil na někoho, s kým jsem si začal rozumět. S Patrikem jsme si psali docela často a já doufal i v osobní setkání. Opravdu jsem nečekal, jak to dopadne, když mě požádá o fotku.

Jeho odpověď mě ranila

Napsal mi, ať mu pošlu fotku nahoře bez, protože jeho figuru jsem už viděl. Velmi mě to znervóznilo, věděl jsem, že nemám pekáč buchet ani tělo samý sval. Jsem trošku obézní a bylo mi jasné, že Patrik to s největší pravděpodobností asi nechce vidět. Nakonec jsem sebral všechnu odvahu a fotku jsem mu poslal.

To, jak mě odpálkoval, mě opravdu zabolelo. „Promiň, ale myslím, že bys se sebou měl něco dělat. Například zajít do posilovny, na tohle nikoho nesbalíš,“ stálo v jeho odpovědi. Opravdu mě to ranilo. Mám pocit, že pokud je gay plešatý nebo trošku tlustší, nemá u ostatních šanci. Opravdu je všechno jenom o vnější kráse?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články