Patrik (40): Šel jsem na mateřskou a doma se to zvrhlo v peklo. Žena udělala něco, co se neodpouští

muž, dítě
Zdroj: pixabay.com

Patrik se společně se svou ženou dohodli, že zůstane na mateřské. Zpočátku všechno fungovalo, ale později se celá situace začala vyhrocovat a stalo se to nejhorší, co se mohlo stát. Eva jako máma zklamala na plné čáře. Co se stalo?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 10. 07. 2020 13:00

Jmenuji se Patrik a je mi 40. S manželkou Evou (37) máme syna Tadeáše (3). Když se náš syn narodil, se ženou jsme se dohodli, že já zůstanu na mateřské a ona bude dál chodit do práce, protože ji měla dobře placenou a bylo to pro nás výhodnější. Ze začátku to fungovalo, pak ale začalo hotové peklo.

Byl jsem rád, že vidím našeho syna vyrůstat

Užíval jsem si, že mohu být s naším synem. Mezitím, co jsem byl doma, jsem pracoval na home office a odpočíval. A hlavně jsem se věnoval Tadeášovi, stále jsme něco podnikali. Zpočátku to fungovalo, ale asi po roce, co se Tadeáš narodil, se začala Eva měnit. V práci zůstávala o dost déle a často jezdila na služební cesty. Pořád jsem si říkal, že to k její práci patří, a bral jsem to tak, jak to je.

Její chování se však měnilo čím dál víc a bylo to opravdu náročné. Doma skoro nebyla, a když přišla, tak syna ani nepomazlila. Prostě jsme ji přestali zajímat. Byl jsem z toho zoufalý a docházelo mi, že není všechno v pořádku. Když jsem na ni uhodil, pohádali jsme se. A tak to šlo pořád dokola.

Moje žena udělala něco neodpustitelného

Když slavil Tadeášek třetí narozeniny, ani se neúčastnila jejich příprav. Dokonce tvrdila, že si musí rychle odskočit do práce. To už jsem opravdu zuřil! Když se další tři hodiny nevracela, rozhodl jsem se, že za ní vyrazím. To jsem ale neměl dělat. Načapal jsem ji v tom nejlepším. Rozdávala si to na stole s nějakým cizím chlápkem. Chtěl jsem ho chytit pod krkem, ale Eva mě předběhla a řekla, že se ještě na rodinný život necítí, a že není spokojená se svým životem. Měl jsem co dělat, abych je nezfackoval oba dva. A tak jsem zůstal s Tadeáškem sám. Občas mu zavolá, pošle dárky, ale to je tak všechno.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články