Patrik (45): Sen o velké výhře mi štěstí nepřinesl. Losy si kupuju už půl roku, ale nic z toho není

Patrik (45): Sen o velké výhře mi štěstí nepřinesl. Losy si kupuju už půl roku, ale nic z toho není
Zdroj: Freepik

Patrik nikdy neměl ve zvyku kupovat si losy nebo zkoušet štěstí v loterii. Jednou se mu zdál natolik živý sen o obří výhře, že s tím začal. Minul spoustu peněz, ale nic nevyhrál...

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 06. 2023 13:00

Jsem asi starý osel, jinak si to neumím vysvětlit. Asi před půl rokem se mi zdál sen, v němž jsem vyhrál spoustu peněz. A místo toho, abych se ráno jen pousmál, začal ve mně hlodat červíček. Co když mi sen naznačuje, že budu mít štěstí?

Zdál se mi sen o velké výhře

Jsem patnáct let šťastně ženatý, mám dvě děti a pracuji jako kameník. Mám rád věci, kterých se mohu dotknout. A těší mě vidět, že moje práce má smysl. I proto jsem si vybral své povolání. Pracuji i na náhrobcích, ale nijak mi to nevadí. Smrt je součástí života, nevidím v tom žádný dotek nadpřirozena. Prostě mi ty věci mezi nebem a zemí nic neříkají.

Ale nedávno jsem začal pochybovat, i když v trošku jiné sféře. Zdál se mi totiž báječný sen. Vyhrál jsem spoustu peněz, víc, než bych asi utratil do konce života. S manželkou jsme si pořídili jachtu, vilu u moře a další věci. Většinu z nich bych asi nepotřeboval, ale znáte to, když máte nadbytek peněz, prostě si koupíte i spoustu zbytečností.

Ráno jsem se probudil ve svém třípokojovém bytě po babičce a trochu se mi postesklo po životě bohatého člověka. Ale než jsem se s dětmi a manželkou nasnídal, sen jsem vypustil z hlavy. Dlouho mi to nevydrželo...

Ten sen mi pořádně zamotal hlavu

O několik dnů později jsem si v práci vařil kafe, když mě přepadl podivný pocit. Otočil jsem se a rozhlédl kolem sebe. Nic nezvyklého jsem nespatřil. Pak mi před očima vytanul ten sen. Povzdechl jsem si a chvíli snil s otevřenými očima, co všechny by se za ty peníze dalo pořídit.

Než jsem kafe dopil, začal ve mně hlodat neodbytný pocit. Co když to bylo upozornění, že si mám vsadit? „To je ale blbost," pronesl jsem nahlas. „Co je blbost?" zeptal se kolega Pepa (50), který se zrovna probíral objednávkami. „Zdálo se mi, že jsem vyhrál nějaké prachy," řekl jsem mu.

Taky bych chtěl něco takového. Mně se snad zdá jenom o mojí staré," zasmál se Pepa a vrátil se ke svému papírování. Taky jsem se zasmál, ale tu myšlenku nezahnal. Cestou domů jsem se stavil u benzínky a koupil si los.

Stálo mě to spoustu peněz

Samozřejmě jsem nic nevyhrál. Bohužel jsem to zkusil znovu. A pak znovu. Už několik měsíců si kupuju stírací losy na naší poště, ale radost z toho má jenom paní na přepážce. K tomu různé loterie a tak podobně. Stalo se mi, že jsem pak neměl peníze na oběd. Manželce jsem o tom raději nic neřekl.

Výsledek veškeré snahy je jenom ten, že se peníze kutálejí pryč. Ale bojím se přestat, protože pořád doufám, že ta šance tam někde je. Vůbec netuším, co se to se mnou stalo. Na sny jsem nikdy nedal. Tenhle mě nejen rozhodil, ale začíná mi i kazit život...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články