Pavlína (31): Vždycky jsem byla holka krev a mlíko. Manželovi to začalo vadit až teď, když se snažíme o dítě

Pavlína (31): Vždycky jsem byla holka krev a mlíko. Manželovi to začalo vadit až teď, když se snažíme o dítě
Zdroj: Freepik

Pavlína byla celý život trochu při těle. Má se ráda a nic by na sobě neměnila. Její manžel Petr byl vždy spokojený. Až do té doby, než se začali bavit o dětech. Petr má strach, že Pavlína během těhotenství přibere a už to nikdy neshodí. Přemlouvá ji, aby zhubla ještě před početím...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 03. 2023 10:00

Petrovi (36) zničehonic začala vadit moje kila navíc. Vytáhnul to na mě teď, když jsme se rozhodli mít dítě. Dal mi ultimátum, kterému nerozumím. Musím zhubnout alespoň deset kilo, aby dal svolení k dítěti. A já se ptám, jestli na to vůbec má právo...

Mám se ráda i s kily navyše

Na škole mě ještě trápilo, že jsem byla holka krev a mlíko, ale s postupem času jsem si z toho udělala přednost. Mám větší prsa i břicho. Zadek je spíš zadnice, ale já se mám i tak ráda. Reálně mám tak patnáct kilo navíc. Nejsem vyloženě obézní a tuk mi všude nepřetéká. Jen nejsem žádná vyžle, která se bojí najíst.

Byla jsem taková vždycky a nehodlám to měnit. Po zdravotní stránce jsem v pořádku, to je pro mě důležité. Nestojím o to být hubená a počítat každou kalorii. Jsem duší sportovec, už několik let chodím pravidelně běhat. V létě ráda vyrážím na kolečkové brusle a nedělá mi problém ujet 20 kilometrů.

Petr na moji macatou postavu nikdy neutrousil jedinou negativní poznámku. Vždycky dával najevo, jak je rád, že mě má za co chytit. Nikdy jsme ve vztahu nemuseli řešit, jestli ho přitahuji, nebo ne. Deset let žiji s tím, že mě manžel miluje takovou, jaká jsem. A nic zásadního mu na mně nevadí.

Manžel chce, abych před početím dítěte zhubla

Před časem jsme otevřeli téma dětí. Třicítka je pryč, manžel také nebude plodný věčně, takže teď je akorát ten čas. V klidu jsem to s Petrem řešila a navrhla, že bych vysadila prášky. Jeho reakce mě ale šokovala. „A nechceš nejdřív zhubnout?" vypálil na mě jen tak. „Zhubnout?" nevěřila jsem svým uším.

„No, je jasný, že během těhotenství něco přibereš. Už teď máš něco navíc, jak asi budeš vypadat potom?" řekl velmi svérázně. „Tobě vadí, že jsem tlustá?" položila jsem přímou otázku. „Takhle jsem to nemyslel. Jen mám strach, že když v těhotenství přibereš dalších 20 kilo, tak už to nikdy neshodíš," namítal.

Moje odpověď, že jsem se sebou spokojená a nic měnit nechci, ho zjevně zaskočila. Z poznámky se stalo ultimátum. „Tak pokud ty se nebojíš, tak já ano. Už teď se mi chlapi smějou, že mám doma vepříkaDokud neshodíš alespoň deset kilo, já do toho nejdu," řekl a mně se zatmělo před očima.

Nehodlám na sobě nic měnit

„Ty mi dáváš ultimátum? Chápu to správně?" ujistila jsem se. „Říkej si tomu, jak chceš, ale nebudu riskovat, že budeš mít sto kilo," dodal jízlivě. Musím říct, že něco takového jsem nečekala. Otázkou je, kde je ta skutečná pravda. Možná jen dítě nechce, a tak hledá způsoby, jak to oddálit, nebo se tomu úplně vyhnout.

Je tu samozřejmě i varianta, že Petr je pokrytec, který myslí jen na sebe a názory ostatních lidí. Já si dítě velmi přeji, takže jsem v první chvíli zamýšlela, že snad i zhubnu. Po čase se mi to ale rozleželo v hlavě. Já přece nebudu hubnout jenom proto, že to chce on. Buď mě miluje takovou, jaká jsem. A budeme spolu mít dítě. Nebo se najde někdo, kdo řeší důležitější věci než vzhled.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články