PORADNA: Přistihl jsem přítelkyni při holení, už mě nevzrušuje. Psycholožka radí, jak obnovit touhu

PORADNA: Přistihl jsem přítelkyni při holení, už mě nevzrušuje. Psycholožka radí, jak obnovit touhu
Zdroj: Pixabay

Dalo by se říct, že Luboš je dítětem štěstěny. Narazil nejen na zábavnou, ale i atraktivní přítelkyni, která o sebe dbá. To Lubošovi dlouho imponovalo. Pak ale odhalil, jak si ke svému dokonalému vzhledu pomáhá. A rázem je kouzlo pryč. Jak ho obnovit, poradila Lubošovi zkušená psychoterapeutka Sylvie Samsonová.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 04. 2021 12:00

V březnu vás zaujal příběh Luboše, který si nemůže vynachválit svoji přítelkyni. Jako jedna z mála žen neslevila ani při lockdownu z péče o svůj zevnějšek a pořád se snaží svému příteli líbit. Ten ji nicméně jednoho dne načapal v koupelně při něčem, co nedokáže skousnout.

Zjistil, že Radka si půjčuje jeho holicí strojek, pěnu a holí si obličej stejně jako muži. Podle Luboše je to naprosto nepřípustné a od té doby ho partnerka nepřitahuje. Ta zatím netuší, proč se k ní Luboš najednou chová tak odtažitě.

Co radí psychoterapeutka Sylvie Samsonová?

Milý Luboši, co přesně vám tak vadí na dané proceduře? Každý z nás je jiný a každý má více či méně estrogenu. Vaše přítelkyně se o sebe podle toho, co píšete, dobře stará a snaží se udělat vše proto, aby se vám líbila. Vadí vám, že si holí nohy? Nebo že se holí v podpaží? Vždyť je to stejné!

Vykašlete se na předsudky. Kdo říká, co je dobře, a co už je „špatně“? A je názor těch lidí opravdu validní? Poslouchejte svoje srdce, zaměřte se na to, jak se vám s přítelkyní povídá, miluje, zda máte stejné zájmy a koníčky, zda má v sobě všechny ty věci, které u partnerky na celý život hledáte. Hoďte povrchní věci za hlavu.

Kdo je Sylvie Samsonová: Déle než dvanáct let se věnuje práci s dětmi, zejména těmi, které mají některou ze specifických poruch učení. Posledních osm let je navíc ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál. Více na webu www.sylviesamsonova.cz a eshop.sylviesamsonova.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články