Radek (37): Kvůli milence jsem opustil manželku. Místo toho, aby mě uvítala s otevřenou náručí, jsme se rozešli

Radek (37): Kvůli milence jsem opustil manželku. Místo toho, aby mě uvítala s otevřenou náručí, jsme se rozešli
Zdroj: Freepik

Je láska vůbec spravedlivá? Radek se zamiloval a pro ženu svého srdce by udělal cokoliv, dokonce opustil manželku s dětmi. Jeho láska ale zůstala neopětovaná a on se teď nachází v situaci, kdy zůstal úplně sám.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 08. 2023 10:00

S manželkou Jolanou (35) jsme spolu byli šest let. Narodily se nám dvě děti a já si připadal šťastný. Rodina pro mě znamenala hodně a čas strávený s ní jsem si užíval. Když jsem ale potkal Sandru (24) všechno se změnilo.

Manželství se mi pomalu hroutilo

Už před Sandrou nám to v manželství malinko skřípalo. Dvě děti se na nás značně podepsaly. Žádné soukromí, stres, nevyspání a neustálá honička kolem domácnosti z nás udělala spíš chůvy než partnery. Poklidně strávený společný čas neexistoval a já si nedávno uvědomil, že jsme s Jolanou od narození dětí ještě nikdy nebyli sami.

Byla to smutná skutečnost, která nakonec vedla k rozchodu. Protože když jsem potkal Sandru, došlo mi, že už nemusím být jenom otec, opravář a kuchař. Jsem daleko víc. Se Sandrou jsem mohl být zase sám sebou a byl jsem volný.

Našel jsem si milenku

Setkávali jsme se nejen u ní doma. Vždy jsem si našel výmluvu, abych se utrhl od rodiny a mohl být s ní. Jezdili jsme na romantické víkendy, a dokonce jsme byli i v Paříži. Manželka si myslela, že jsem na služební cestě. Po půl roce našeho tajného vztahu jsem byl jak vyměněný. Cítil jsem to, co už jsem delší dobu necítil, a proto jsem se rozhodl k razantnímu kroku.

Opustím Jolanu s dětmi. Láska mezi mnou a Jolanou už neexistovala a pro děti bude daleko příjemnější mít rodiče, kteří jsou šťastní, než rodiče, kteří se trápí. Jolana zprávu o mém odchodu přijala s grácií. Skoro mi přišlo, že se jí ulevilo.

Nemám manželku ani milenku

„Rozvedl jsem se s Jolanou. Chci být s tebou,“ řekl jsem Sandře. Místo radosti a štěstí jsem zahlédl jen její udivený výraz. „Proč jsi to dělal? Teď vypadám jako mrcha, která rozvrací rodinu,“ naštvala se na mě. „Nechápu, proč jsi to udělal, jsme spolu jen půl roku,“ dodala.

Ještě měsíc a půl jsme se vídali, ale náš vztah nebyl jako předtím. Nevím, co se změnilo, ale Sandra se se mnou rozešla. Teď jsem úplně sám. Nemám rodinu ani milenku. Udělal jsem to nejhorší rozhodnutí v životě založené jen na pocitech. Měl jsem víc myslet, než jsem odešel od manželky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články