Renáta (48): Zavolala jsem dávné kamarádce, že mi umřela kočička. Z toho, co mi sdělila, mě zamrazilo

Renáta (48): Zavolala jsem dávné kamarádce, že mi umřela kočička. Z toho, co mi sdělila, mě zamrazilo
Zdroj: Unsplash

Renáta a její spolubydlící Iveta si před lety pořídily koťátka z jednoho vrhu. Zatímco cesty mladých žen se kvůli hádce rozdělily, pouto mezi kočičími sestrami jako by nikdy nezaniklo. Důkazem byla pro Renátu událost, která se nedávno stala.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 27. 04. 2023 17:00

O svoji milovanou kočičku Sushi jsem přišla poměrně nedávno. Když jsem plakala nad jejím hrobečkem, vzpomněla jsem si, že měla sestru. Zavolala jsem proto po patnácti letech dávné kamarádce Ivetě (49), abych jí tu smutnou zprávu řekla. A zjistila jsem něco neuvěřitelného.

Se spolubydlící jsme si pořídily kočičí sourozence

S Ivetou jsme se seznámily přes inzerát, hledala tehdy spolubydlící. Skvěle jsme si rozuměly, staly se z nás kamarádky a po čase jsme si pořídily z útulku dvě koťátka. Byly to mourovaté sestřičky, Sushi a Sisi. Idylické bydlení v přízemí domku se zahrádkou rozbila naše hádka.

Jednoduše řečeno, měly jsme s Ivetou stejný objekt zájmu. Tomu mladíkovi se ta souhra náhod báječně hodila a začal chodit s námi oběma. Zjistily jsme to pochopitelně záhy a rozhodly jsme se poslat dotyčného k vodě. Tedy já ho k vodě tak docela neposlala a Iveta se brzy dozvěděla pravdu.

Došlo k nepříjemné hádce, po které jsme se nebyly schopné normálně bavit. Odcizily jsme se a já se i se Sushi odstěhovala. Rozdělila jsem tak od sebe i ty chuděrky kočky. Nebylo ale týdne, kdy bych si na Ivetu a Sisi nevzpomněla. 

Musela jsem Ivetě zavolat, že Sushi zemřela

Nečekala jsem, jak moc mě Sushina smrt zasáhne. Měla delší dobu problémy s ledvinami. Pohřbila jsem ji na chatě pod břízou a nemohla se zbavit silného nutkání zavolat Ivetě, abych jí o tom řekla. Bála jsem se, že se se mnou nebude chtít bavit, ale doufala jsem, že po tolika letech už naše hašteření hodila za hlavu.

Měla jsem pravdu, Iveta mě slyšela ráda. Byla z té zprávy v šoku, a to hlavně proto, že ve stejný den přišla i o svou Sisi. Nemohla jsem tomu uvěřit. „Sisi měla nedávno mozkovou příhodu, potom špatně chodila. Pár dní na tom byla zle, chtěla jen ležet v garáži pod policemi. Dnes ráno jsem ji tam našla mrtvou,“ řekla mi Iveta v slzách. Ty dvě kočky byly evidentně propojené víc, než jsme s Ivetou tušily. Mrzelo nás, že jsme je od sebe na celý život oddělily.

Díky té události se s Ivetou opět vídáme

Dostaly jsme chuť znovu se vidět, povyprávět si o svých životech a vyříkat si staré křivdy. Když jsme se sešly, bylo to, jako bychom se viděly včera. Pořád jsme si tak perfektně rozuměly a ani jedna z nás nechápala, jak nás mohl rozeštvat obyčejný chlap.

Za kamarádku, jako je Iveta, jsem neskonale vděčná. Smrt našich kočiček nás znovu spojila, a tak vzpomínám na Sushi s ještě větší láskou.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články