Lenka (27): Když jsem přišla představit expřítele rodičům, jejich kočka na něj prskala. Teď už vím proč

Lenka (27): Když jsem přišla představit expřítele rodičům, jejich kočka na něj prskala. Teď už vím proč
Zdroj: Freepik

Když byla Lenka v pubertě, pořídili si její rodiče barmskou kočku, kterou si všichni zamilovali a dospívají dívka ji brala jako sourozence. Na základě prožitých událostí je přitom skálopevně přesvědčená, že Jessie, jak kočku pojmenovali, má moc odhalit u lidí dobro a zlo.

Jan Švanda
Jan Švanda 26. 03. 2023 19:00

U rodičů jsem bydlela až do dvaceti let. Když se mnou lomcovala puberta, pořídili si naši kočku. I kvůli mně, protože já zbožňovala zvířata a moc jsem si přála starat se o domácího mazlíčka. Byla to barmská kočka. Jmenovala se Jessie a brali jsme ji jako právoplatného člena rodiny. Neměla jsem sourozence ani moc kamarádů, takže Jessie pro mě byla absolutně vším. Ráda se mazlila, byla hravá, roztomilá, zkrátka skvělý parťák.

Kočka v příteli vycítila zlo

Když jsem se pak odstěhovala do vlastního bytu, Jessie zůstala s rodiči. Stýskalo se mi. Nebydlela jsem daleko, takže jsem je skoro denně navštěvovala. Jessie se ke mně pokaždé tulila a mazlila se se mnou. Asi po roce, co jsem se postavila na vlastní nohy, jsem poznala Matěje (30). Byla to moje první velká láska. Vysoký, urostlý, tmavovlasý, pozorný a milý. Byla jsem dokonale šťastná.

Jenže euforie bohužel trvala jen krátce. Po třech měsících jsem šla Matěje představit rodičům, kteří ho toužili poznat. Pozoruhodná přitom byla reakce Jessie. Když jsme si totiž sedli na gauč, obvykle by mi okamžitě skočila na klín. Teď nás ale zpovzdálí naježeně pozorovala a Matěje nespustila z dohledu. Chvíli na něj prskala. Evidentně byla nesvá a Matěj jí do noty nepadl. Když jsme se loučili, dokonce po něm sekla drápkem.

Zaskočilo mě to. Mrzelo mě, že za Matějem ani nezašla, což u jiných lidí často dělávala. Ale záhy jsem vše pochopila… Ze skvělého kluka se totiž vyklubal lump a agresor. Postupem času se Matějovo chování ke mně změnilo. Propadl hazardním hrám, domů chodil pozdě večer, navíc v podnapilém stavu. Častokrát mě zasypal vulgaritami, když jsem se ho jen slušně zeptala, kde celý večer byl.

Nového přítele mi schválila

Vše vyvrcholilo jednoho dne, kdy mi vzteky vlepil facku, až jsem upadla na židli. To už bylo moc. Ten večer jsem probrečela a druhý den se s Matějem rozešla. Žasla jsem, že ho to absolutně nerozhodilo. Bral to jako fakt a nechtěl se mnou vůbec komunikovat. Sbalil si prostě věci a odešel.

Single jsem zůstala zhruba rok. Na škole jsem se pak seznámila s Radkem (29). Přeskočila jiskra, a nakonec jsme se dali dohromady. Byl něžný, milý, hodný, měl podobné charakterové vlastnosti jako zpočátku Matěj. Po nedávné zkušenosti jsem ovšem byla ostražitá. Zvlášť jsem se bála okamžiku, až ho představím rodičům. Měla jsem obavy, jestli mi ho Jessie „schválí“, zda v něm znovu nevycítí zlo jako u Matěje.

S mámou jsem se domluvila, že k nim o víkendu zajdeme na oběd. Strachovala jsem se, jak to všechno dopadne. Obavy však byly plané. Návštěva u rodičů proběhla báječně. Když jsme přišli, posadili jsme se do obýváku na gauč. Jessie se ihned sebrala a šla k nám. Nejprve seděla u mě a prohlížela si Radka, aby po dvou minutách přešla k němu. Nechala se od něj hladit a ležela mu na klíně asi dvacet minut. Ve finále ho nechtěla vůbec pustit domů.

S Radkem máme před svatbou

Byla jsem nadšená. Věřila jsem Jessie, že Radek je dobrý člověk. A ona se nemýlila. Pár tvoříme už přes tři roky a klape nám to na jedničku. Samozřejmě prvotní zamilovanost opadla, sem tam se pohádáme kvůli nějaké maličkosti, ale brzy se usmíříme a je nám spolu vážně fajn.

Na příští rok plánujeme svatbu. Kývla jsem na Radkovu nedávnou žádost o ruku. I díky Jessie, která je velmi citlivé stvoření a jsem přesvědčená, že dokáže u lidí spolehlivě rozpoznat dobro a zlo. Snad nám vztah vydrží co nejdéle, ideálně až do smrti…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články