Leona (34): Roky marného čekání a trápení jsou pryč. Ke štěstí mi pomohla záhadná paní s kočkou

Leona (34): Roky marného čekání a trápení jsou pryč. Ke štěstí mi pomohla záhadná paní s kočkou
Zdroj: Freepik

Leona se s přítelem Milošem přes dva roky marně pokoušela o miminko, po němž oba moc toužili. Přání se jim nakonec splnilo. Čerstvá maminka je přesvědčená, že jim k početí dopomohla věštba záhadné paní z vlaku, jejíž kočka Leoně narození potomka predikovala.

Jan Švanda
Jan Švanda 14. 03. 2023 17:00

Vlak mám z dopravních prostředků nejraději už odmalička. Líbí se mi, že kdykoliv chci, můžu se protáhnout a projít po chodbě. Nemusím být zkrátka celou dobu přikovaná v sedačce. Mám velmi ráda kupé, které vyhledávám v rychlících, pokud jedu na delší cestu. A právě tam se mi před dvěma lety stala příhoda, která mi uvízla v hlavě.

Kočce jsem se zalíbila

Jela jsem tehdy za kamarádkou, bývalou spolužačkou z gymnázia, která se odstěhovala na druhý konec republiky. Cesta probíhala v poklidu. Do cílové stanice zbývala pouhá hodina a já byla v kupé už úplně sama, když si ke mně na poslední zastávce přisedla šarmantní starší dáma. Nebyla přitom sama, v přepravce s sebou vezla mourovatou kočku. Ta se chvíli rozhlížela po kupé, než upřela oči na mě. Evidentně jsem se jí zalíbila, paní ji s mým svolením pustila a kočka hned šla za mnou.

Dokráčela až ke mně, skočila mi na klín a začala vrnět. Poté si lehla na záda, dala packy od sebe a nechala se hladit na břiše. Její majitelka tím byla zaskočená. Tvrdila mi, že kočička se jmenuje Sheila a k cizím lidem prakticky nechodí. Nemá k nim důvěru, v minulosti jí totiž někdo ublížil a vyhodil ji z domu. „Vybrala jsem si ji z útulku,“ poznamenala žena a přitom se spokojeně usmívala.

Tvrdila mi, že tahle kočka má magickou moc. Pokud za mnou takhle dobrovolně přišla, posadila se mi na klín a nechala se hladit na břiše, je to velmi dobré znamení. „Potká vás v brzké době velké štěstí,“ prohlásila tajemná žena. Sama mi pak ještě sdělila, že v mých očích vidí plno lásky, ale také trápení, které však už brzy pomine.

Vytoužené přání se mi splnilo

Zapovídaly jsme se spolu natolik, že jsme najednou k úžasu zjistily, že jsme v cílové stanici. Naposledy jsem se pomazlila se Sheilou, rozloučila se se sympatickou ženou a vyrazila za kamarádkou. Cestou jsem přemýšlela, jaké trápení měla ta žena na mysli. Po chvilce mi to došlo… S přítelem Milošem jsme se přes dva roky marně snažili o miminko. Oba jsme z toho byli dost smutní, hlavně já. Chodili jsme po doktorech a vyšetřeních, která však žádné zásadní problémy nenaznačovala.

„Kéž by té paní předpověď vyšla,“ říkala jsem si v duchu. Byla jsem příjemně rozrušená, jenže uběhlo pár měsíců a já na její predikci zapomněla. Měla jsem tehdy dost pracovních povinností stejně jako Miloš. Náročné období se ale zklidnilo a mně najednou začalo být nějak divně. Necítila jsem se ve své kůži. Byla jsem citlivější, a hlavně hrozně unavená.

Absolvovala jsem krevní vyšetření, které k mému velkému překvapení a zároveň obrovské radosti odhalilo graviditu! Byla jsem štěstím bez sebe a skvělou zprávu ihned volala partnerovi a rodičům, kteří neskrývali nadšení.

Narodila se nám dcera

Čas se posunul a dnes je tomu rok, co s Milošem vychováme rozkošnou dceru Amálku. Rodičovství si oba užíváme. Často si přitom vzpomenu na paní z vlaku a její kočku, která mi svým chováním prorokovala štěstí. Její věštba se naplnila a já zažívám pocity naprosté blaženosti.

Musím ještě na závěr dodat, že jsme si nedávno s přítelem pořídili kotě, které jsme pojmenovali Sheila. Snad se nás bude štěstí držet i nadále.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články