Jaroslava (59): Bojím se o štěstí svého syna. Chce si vzít ženu, která ho zcela jistě stáhne z kůže

Jaroslava (59): Bojím se o štěstí svého syna. Chce si vzít ženu, která ho zcela jistě stáhne z kůže
Zdroj: Freepik

Jaroslava s manželem si přejí jen to, aby jejich hodný syn Vojta byl šťastný. Našel si ženu, kterou miluje, ale vypadá to tak, že ona ho jen využívá. Už čtyři roky ji živí. A teď dokonce s tou vypočítavou mrchou plánuje svatbu...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 03. 2023 10:00

Každý rodič chce pro své dítě jen to nejlepší. Máme to s manželem Zdeňkem (63) stejně. Pro našeho jediného syna Vojtěcha (33) bychom udělali cokoliv. Jeho štěstí je pro nás to nejdůležitější. Aktuálně se mu snažíme šetrně sdělit, že žena, kterou si našel, není vhodná partie. Jana (30) ho jen zneužívá.

Nelíbí se nám synova přítelkyně

Náš syn Vojta je dobrák od kosti. Je to hodný člověk, který by se pro ostatní rozkrájel. Nikdy nikomu neřekne ne. Pomůže, i když nemůže. Myslím si, že z nás dvou dostal jen to nejlepší. Jsme na něj s manželem hrdí a nepřejeme si nic jiného, než aby byl doopravdy šťastný. Vždycky jsem snila o tom, že si najde stejně hodnou ženu. S tou založí rodinu a povede klidný život.

Někdo jako on si zkrátka zaslouží ženu, která ho bude milovat a bude mu vždycky oporou. A Vojta si myslí, že Jana je přesně taková. Chodí spolu čtyři roky. Bydlí v jeho bytě, on chudák všechno táhne. Pár měsíců po tom, co si spolu začali, Jana dostala výpověď. Náš hodný Vojta se o ni od té doby stará.

Ze začátku jsme za tím nic nehledali. Někdy se stane, že člověk přijde o práci. Musí se rychle oklepat a hledat novou. To bohužel není případ naší Janičky. Zprvu asi práci i hledala, ale když zjistila, že o ni bude postaráno, rychle hledání zanechala. Vojta totiž platí úplně všechno. Poplatky za byt, leasing na auto, výdaje za domácnost, dovolené a běžný provoz.

Nelíbí se mi, že ho využívá

Když jsem se ho před dvěma lety šetrně ptala, jak to plánuje dál, měl jasno. „Dokud si Janička něco nenajde, postarám se o ni. Miluji ji," svěřil se mi. Na jednu stranu jsem cítila hrdost na to, jaký syn je. Na té druhé mi postupně docházelo, oč tu běží. Jana ho využívá. Kdo by nechtěl vyspávat do devíti hodin a mít všechno zaplacené, aniž by hnul prstem…

Manžel se snažil s Vojtou mluvit jako chlap s chlapem a jasně mu řekl, že si musí doma sjednat pořádek. „Práce je dost, musíš ji víc tlačit, aby si něco našla. Nemůžeš to přece táhnout sám," snažil se ho navést správným směrem. Vojta ale jako kdyby neslyšel a neviděl.

K tomu všemu, co Vojta pro Janu dělá, začal ještě každý rok platit dovolenou u moře. Janička si pak někde 14 dní válí šunky a má se jako princezna. Vojtovi s ničím nepomůže, nechá se vydržovat. Jako matce se mi na to těžko dívá. Zkoušela jsem o tom mluvit i s ní, ale byla se mnou hotová raz dva. „Když to Vojtovi nevadí, nevím, co na tom vadí vám," odsekla mi.

Syn si ji chce vzít

Museli jsme tedy jen čekat, až to Vojta pochopí sám. A jak se zdá, asi bychom se načekali. On se totiž rozhodl, že si ji chce vzít. Když nám to oznamovali, radost jsem neměla. Naopak! Dal se do mě vztek. „Chápeš to? Proč si ji chce vzít? Copak nevidí, že ho jen zneužívá?" stěžovala jsem si u manžela. Ten to cítí stejně.

Původně měl v plánu, že na Vojtu přepíše veškerý náš majetek. Teď váhá. Nechce, aby na to Jana měla nárok. Nevíme, jak synovi říct, že šlápnul vedle. Je tak hodný a zamilovaný, že to asi vážně nevidí. Bojím se, že až jednoho dne prozře, bude už pozdě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články