Roman (42): V mé první práci mě balila šéfová. Tehdy se mi zdálo, že je stará bába, ale bylo jí jen čtyřicet

Roman (42): V mé první práci mě balila šéfová. Tehdy se mi zdálo, že je stará bába, ale bylo jí jen čtyřicet
Zdroj: Freepik

Roman je jako všichni chlapi. Někdy se u piva holedbá tím, kolik žen mohl mít, kdyby se mu chtělo a měl čas. Na jednu z nich vzpomíná rád. Poznal ji ve svém prvním zaměstnání. Tehdy po něm zatoužila mnohem starší nadřízená...

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 07. 2023 10:00

S klukama v hospodě dokážeme probrat cokoliv, od politické situace v Súdánu přes burzu s plynem až po to, jestli se Majerová odnaproti bude i toto léto opalovat na zahradě nahoře bez. Nic nám zkrátka neunikne. Nedávno jsme zabředli do prvních zkušeností se ženami. A já si vzpomněl na něco, co jsem zažil jako devatenáctiletý mladík.

První zaměstnání mi sehnal táta

Kluci, něco vám teď řeknu," beru si slovo a pivo do ruky. Pohled sice upírám na svoje kamarády, ale ve skutečnosti koukám do daleké minulosti. Krátce po maturitě jsem nastoupil do jednoho úřadu, kde jsem měl vidinu klidného zaměstnání.

Potřeboval jsem jenom nějak zabít čas a vydělat si peníze, abych mohl hrát basket. Práci mi vybavil táta a říkal, že jen budu nosit šanony z jedné kanceláře do druhé a čekat, až budu mít padla. Chvíli to bylo docela cajk. Jenže pak k nám zabrousila vedoucí a požádala mě, jestli bych jí něco nepodal z poličky, na kterou nedosáhne.

Měřím téměř dva metry, takže to nebyl problém. Když jsem se k ní otočil a podával jí zaprášený šanon, neuniklo mi, že si mezitím rozpustila vlasy a culila se na mě. Probůh! Vždyť jí bylo čtyřicet. Pro mě to byla stará bába. Špitla poděkování, pohodila vlasama a odkvačila pryč.

Moje první šéfová po mně vyjela

Ze vzpomínek mě vytrhnul smích kamarádů. „Jaké to s ní bylo?" zeptal se Dominik (42) a plácal mě po zádech. „Člověče, já ti ani nevím," pronesl jsem rozpačitě. Šéfová se tehdy kolem mě producírovala každý den hned několikrát. Ale já na to moc nereagoval. Holky se mi líbily, jenže ty v mém věku.

Ona měla čtyřicítku na krku a přišla mi hodně stará. Takže jsem si jí nevšímal. A když se snažila navázat rozhovor, odpovídal jsem jenom úsečně. Celkem rychle jí došlo, že to nikam nepovede. Pak už za mnou nechodila a když jsem ji potkal, vlasy měla spořádaně v culíku.

Tak to posral. Na starém míči nejlépe se..." pronesl Dominik, ale neslyšel jsem, co se naučím, protože to zaniklo v bujarém smíchu kamarádů. Takže určitě šlo o nějaký vypečený vulgarizmus.

Na šéfovou vzpomínám rád

Vydržel jsem v té práci asi půl roku, pak mi táta sehnal něco lepšího ve firmě nějakého kamaráda. Svou první šéfovou jsem už nikdy nepotkal. Občas si na ni vzpomenu a říkám si, že jsem byl vůl. Mohl jsem si s ní užít, protože na svůj věk nevypadala špatně. Ale mně tehdy bylo devatenáct a hlavou se mi honily úplně jiné typy dívek.

Nejhorší na tom asi je to, že jsem ženu kolem čtyřicítky považoval za starou vykopávku. A dnes je čtyřicet mně. To mě bolí o něco víc než to, že jsem mohl mít o jeden zářez navíc...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články