Rozita (37): Myslela jsem, že jsem konečně našla lásku. Ve skutečnosti jsem jen hloupě naletěla

Rozita (37): Myslela jsem, že jsem konečně našla lásku. Ve skutečnosti jsem jen hloupě naletěla
Zdroj: Freepik

Po bouřlivém rozvodu už Rozita nevěřila, že by našla lásku. Ta nakonec přišla se Šimonem. Byl k ní něžný a pozorný. Rychle se do něj zamilovala. A to tak moc, že přehlédla jednu důležitou věc.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 02. 2022 07:00

Po rozvodu už jsem na lásku nevěřila. To, že na ni mám ještě nárok, mi ukázal až Šimon (41). Netušila jsem ovšem, že jeho náklonnost je jenom předstíraná. Ani bývalý manžel mi tak neublížil jako on.

Po rozvodu jsem zůstala zcela sama

Rozvod s Dušanem byl velmi bolestivou záležitostí. Jestli jsem někdy někoho upřímně milovala, byl to právě on. Brali jsme se, když mi bylo dvacet. Věřila jsem, že je to láska na celý život. Jenže manželství nám vydrželo sotva deset let. Jednoho dne přišel Dušan s tím, že mě nemiluje a chce odejít. Během několika dní se sbalil a zmizel.

Jako náplast mi nechal byt a poměrně vysokou částku peněz. Najít po jeho odchodu smysl života se mi zdálo nemožné. Neměli jsme spolu ani děti. Zůstala jsem zcela sama. S pocitem absolutní nepotřebnosti a zbytečnosti. Měla jsem jen kamarádku Lucii, která se mi snažila být oporou.

,,Měla by sis někoho najít,“ hučela do mě ustavičně. ,,Já nikoho nechci. Nikoho už nebudu milovat jako Dušana,“ tvrdila jsem zarytě. Ona se mě ale usilovně snažila s někým seznámit. Zkoušela mě spojit se svým bratrem, posléze kolegou, a nakonec mi navrhla, abych si založila profil na internetové seznamce. ,,Zkus to, za to nic nedáš,“ tlačila mě.

Díky seznamce jsem znovu našla lásku

Musela jsem uznat, že ty osamělé večery u televize už mě nebaví. Chybělo mi objetí a pocit, že mě má někdo rád. Jednoho večera jsem usedla k počítači a pustila se do zakládání profilu. Během noci přišlo tolik zpráv, že jsem na ně nestíhala odpovídat. S autory několika z nich jsem si sjednala schůzku.

Nejvíce se mi zalíbil Šimon. Podle všeho to bylo oboustranné. Začali jsme se pravidelně stýkat. Byl tak něžný a pozorný, jako by přesně věděl, jak na moji zlomenou dušičku. Na nic netlačil. Cítila jsem se vedle něj moc dobře. Opět jsem měla chuť prožít lásku. Zcela přirozeně jsem si ho pustila k tělu. Po čase i do svého bytu.

Ani jsem nemrkla a stal se součástí mého života. První rok našeho vztahu byl skvělý. Nabrala jsem potřebné sebevědomí. Znovu jsem vstávala s úsměvem na líci. Vděčila jsem za to Šimonovi. Proto když přišel s tím, že ho vyhodili z práce a potřebuje pomoct, neváhala jsem.

Celou dobu ze mě jen tahal peníze

Neviděla jsem, jak mě zneužívá. V létě chtěl jet na dovolenou do Řecka. Ochotně jsem ji zaplatila, a ještě ho tam 14 dní živila. Po návratu si vymyslel, že by potřeboval nový počítač. Já husa šla a koupila mu ho. Když se mu porouchalo auto, dala jsem mu peníze na opravu.

Postupně mi začaly docházet finance. Ty finance, které mi dal Dušan po rozvodu. Ve chvíli, kdy jsem se ocitla na mizině, přišel další šok. Když jsem jednou dorazila z práce domů, Šimon byl pryč. Zmizel jako pára nad hrncem. Telefonní číslo měl odpojené, slehla se po něm zem. Mně zbyl prázdný účet a zlomené srdce. Po této zkušenosti jsem na lásku a důvěru k lidem zcela zanevřela.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články