Šarlota (24): Přítel mě představil své rodině. Jeho bratr mi přitom položil otázku, která mě šokovala

Šarlota (24): Přítel mě představil své rodině. Jeho bratr mi přitom položil otázku, která mě šokovala
Zdroj: Freepik

Seznámení s partnerovou rodinou nebývá jednoduché. Většina lidí je nervózní a někdy může dojít k velmi trapným situacím. Šarlota konečně měla příležitost seznámit se s rodinou svého přítele, došlo přitom ale k události, která možná povede ke konci jejich vztahu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 07. 2023 07:00

Jsou to už čtyři měsíce, co chodím s Tobiášem (25). Dlouho jsme byli jen kamarádi. Každý bydlíme v jiném městě, proto nebylo jednoduché najít si společný čas. Když jsem se kvůli škole přestěhovala do jeho bydliště, stačila chvilka, abychom se z kamarádů stali partnery.

Měla jsem se setkat s přítelovou rodinou

Byla jsem jím opravdu nadšená. Tobiáš je milý, pozorný a zábavný. Trávíme spolu každou volnou chvíli a vždy podnikáme něco zajímavého. Před pár týdny mi řekl, že by mě moc rád představil svojí rodině. „Samozřejmě, že o tobě vědí. Mluvím o tobě od té chvíle, kdy jsme skamarádili, ale myslím, že je ten správný čas tě konečně představit jako svoji přítelkyni,“ řekl mi.

Nemohla jsem než souhlasit. Jsme spolu skoro čtyři měsíce a známe se víc než rok a půl. Myslím, že na seznámení s rodinou jsem byla připravená. Avšak to, co mělo následovat, jsem nečekala. Začala jsem totiž pochybovat, jestli vztah s Tobiášem má smysl.

Přítelův bratr mi položil otázku, která mě zmátla

Seznámení s jeho rodinou proběhlo minulý víkend u nich doma. Pozvali Tobiáše a všechny jeho sourozence s jejich partnery na grilování. Bylo to moc hezké, jídlo vynikající a Tobiášovi rodiče moc milí. Ptali se mě na spoustu věcí, budoucí kariéru i rodinu. A já odpovídala.

Všichni dost pili, každý měl v ruce pivo nebo víno a podle toho také vypadali. Byli uvolnění a bez zábran. Když už byl večer, seděli jsme s Tobiášem a jeho starším bratrem Matyášem (29) sami. Nevím, jestli to bylo tím alkoholem, ale v jednu chvíli se mě Matyáš zeptal: „Tak co, už jsi poslala Tobiášovi nahou fotku?“ Jen jsem se nervózně zasmála a neodpověděla.

Nedokážu skousnout, že se mě přítel nezastal

Doufala jsem, že Tobiáš svého bratra okřikne, na co se mě to ptá, že je to nevhodné. On se místo toho jen zasmál a nic neřešil. Den nato jsem to s ním chtěla řešit. Podle mě mu měl něco říct, třeba to, že ptát se na to je nevhodné a neslušné. On místo toho bratra bránil.

„Matyáš už je takový, nesmíš ho brát vážně, často se ptá na nevhodné věci. Neřeš to,“ řekl mi. Mně to ale bylo nepříjemné a mrzí mě, že se mě Tobiáš nezastal. Přece jen jsem jeho přítelkyně a měl by mě před takovými řečmi chránit. Opravdu moc mě tím zklamal a doufám, že se to nebude opakovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články