Ondřej (31): Láska mého života mi byla nevěrná už na svatbě. Nechápu, jak mohla zahodit osm let života

Ondřej (31): Láska mého života mi byla nevěrná už na svatbě. Nechápu, jak mohla zahodit osm let života
Zdroj: Unsplash

Ondřej se po dlouholetém vztahu oženil se svojí přítelkyní Luckou. Svatební den však skončil katastrofou. Zatímco obřad se vydařil, na after party náhodně odhalil nevěru své čerstvé choti. Bolest byla o to silnější, že Ondřeje podvedla s jeho nejlepším kamarádem, který mu byl za svědka...

Jan Švanda
Jan Švanda 21. 05. 2023 07:00

S Luckou (29) jsem chodil téměř osm let. K oltáři jsem se nehnal, i když jsem ji měl rád. Svatbu jsem zkrátka nepovažoval za zásadní a ani ona na mě v tomhle směru netlačila. Poslední tři roky jsme bydleli spolu a hradili napůl všechny výdaje. Kamarádi nás brali jako manželský pár, jenom jsme prostě neměli papír, který by nás spojoval oficiálně.

Kamarád mi šel za svědka

Mysleli jsme, že už se možná ani nikdy nevezmeme. Jenže po čase jsme to přehodnotili. Lucka toužila po dítěti, já si také přál založit rodinu. A chtěl jsem, abychom se všichni jmenovali stejně. Svatbu jsem zamluvil na červen. Nijak velkou, pozvali jsme asi dvacet hostů.

Zatímco mně šel za svědka můj nejlepší kamarád Tonda (32), kterého jsem znal od dětství, Lucce naopak odsvědčila svatbu její sestra Zdeňka (26). Všichni jsme se velmi dobře znali. Tondou jsme se dost často scházeli. Měl sice holku, ale také se do chomoutu moc nehrnul. Lucce byl sympatický a ona se mu líbila také.

Svatební obřad, který probíhal v zámecké zahradě, se vydařil. Vyšlo nám počasí. Přestože to vypadalo, že bude chladno a pršet, matka příroda se tentokrát nad námi smilovala a déšť posunula o den. Na after party se všichni skvěle bavili. Konala se v jedné restauraci s rozlehlou terasou. Grilovalo se, popíjelo a tančilo. S Luckou jsme občas vyrazili na parket, ale víc jsme se věnovali našim hostům.

Manželka mi byla nevěrná

Bylo už asi devět večer a každý měl v sobě nějakou tu sklenku. Klábosil jsem s kamarádem a pak vyrazil na záchod. Když jsem se vracel zpátky do sálu, za rohem jsem zahlédl svoji choť. Stála tam s Tondou a něco si špitali. Chtěl jsem jít za nimi, když vtom se na ni Tonda nalepil a začali se vášnivě líbat! Byl jsem v naprostém šoku. Stál jsem tam jako opařený, tiše jsem je pozoroval a na nic se nezmohl.

Vrátil jsem se ke stolu, aby mě nespatřili. Výborná nálada, kterou jsem do té doby měl, zcela vyprchala. Když za mnou Lucka přišla, vlepila mi pusu a řekla, jak je šťastná, nevěřil jsem svým uším. Předvedla úctyhodný herecký výkon. Stejně jako následující den. To mi oznámila, že jde sestře vrátit nějaké věci a přijde asi za dvě hodiny.

Večer jsme seděli v obýváku a já měl náladu pod psa. Byl jsem připravený, že jí řeknu, co jsem viděl. Ale chtěl jsem vědět, kam až je schopná zajít. Povídali jsme si, pak mi řekla, že už je unavená a půjde si dát sprchu. Mobil nechala na stole. Najednou jí pípla zpráva od Tondy: „Dneska to bylo super. Chybíš mi!“

Zradu jsem neskousl

To už jsem psychicky nevydržel. Byl jsem vzteky bez sebe. Sotva otevřela dveře koupelny, vše jsem na ni vybalil. Křičel jsem asi dvě minuty. K nevěře se mi přiznala. Vysoukala ze sebe, že to mezi ní a Tondou začalo silně jiskřit pár dnů před naší svatbou. Provinile na mě hleděla, omlouvala se, já však neměl pro její zradu sebemenší pochopení. Sebral jsem se a šel spát k rodičům. Při cestě k nim jsem ještě volal Tondovi, zasypal ho vulgaritami a řekl mu, že s ním navěky končím.

Ani Lucce jsem nedokázal odpustit. Jak mohla zahodit osm let života? Hned další den jsem podal žádost o rozvod. Neměli jsme děti, takže rozvodové řízení proběhlo celkem bez problémů. Dnes mám novou přítelkyni, se kterou jsem se seznámil před rokem. Je to inteligentní a milá holka, není s ní nuda. Jsem spokojený a šťastný, proradnost dvou lidí, na kterých mi kdysi hrozně záleželo, však neskousnu do konce života.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články