Majda (25): Mamka odpustila tátovi nevěru a vzala ho zpět. Jenže on to teď celé pokazil

Majda (25): Mamka odpustila tátovi nevěru a vzala ho zpět. Jenže on to teď celé pokazil
Zdroj: Freepik

Majda se nemůže dívat na to, jak její otec ublížil mamce. Podváděl ji a ona mu odpustila. Vzala ho zpět a věřila, že to spolu překonají. Teď se ale ozvala jeho milenka s tím, že je těhotná. Táta se sbalil a mamku opustil...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 03. 2023 10:00

Když prasklo, že táta podvádí mamku, bála jsem se, co bude. Táta ale chtěl manželství zachránit. Máma ho nakonec vzala zpátky a zdálo se, že to spolu překonají. Jenže teď přišla otcova milenka s tím, že je těhotná. Táta řekl, že by se chtěl o dítě postarat. A mamku opustil.

Máma mi prozradila, že táta měl poměr

Už tak poslední tři roky jsem tušila, že to mezi našima není dobré. Vždycky, když jsem k nim přijela, vypadalo to, jako kdyby se zrovna pohádali. Máma měla skleněné oči, zjevně od pláče. A táta odpovídal jednoslovně. Když jsem se ptala, co se stalo, oba naráz řekli, že nic. Mamka občas naznačila, že to mezi nimi skřípe, ale konkrétní nebyla.

Z táty jsem taktéž nic nevypáčila, a tak jsem se po ničem raději nepídila. Měla jsem sama dost svých starostí. Když už mi ale kvůli našim volala i ségra Lucie (20), které je většinou všechno jedno, začaly jsme to společně řešit. Lucka si vzala na paškál tátu a já mámu. Chvíli trvalo, než mi řekla, co se mezi nimi vlastně děje.

„Táta měl poměr. Možná tak dva roky... A teď to prasklo," pustila se do vyprávění. Tekly jí u toho slzy a mně jí bylo líto. Mamka mi ale řekla, že se s tátou domluvili. Ten vztah ukončil, teď to zkoušíme dál. Lehké to není, protože mu moc nevěřím, ale rozvod nechceme ani jeden," dodala. Lucka pak za mnou přišla s tátovým vysvětlením. Sedělo to do puntíku.

Otcova milenka je těhotná

Zhruba půl roku se zdálo, že to naši zvládli. Táta se o mámu staral tak jako kdysi. V jednom kuse vyprávěla, kam ji vzal, co viděli a jak je šťastná. Já jsem s tátou nikdy neřešila, co dělal. Přišlo mi to hloupé a nemístné. Byla to vlastně jeho věc. Byla jsem ráda, že to překonali a doufala, že spolu zůstanou.

Jenže teď se ozvala tátova milenka Klára (30). Je v sedmém měsíci těhotenství a tvrdí, že to dítě je táty. Našeho táty, kterému bude za pár let šedesát. Mamku to totálně semlelo. Padla na dno a nemůže se z něj dostat. On se totiž táta vyslovil, že se o to malé chce postarat. Musím říct, že nejen mě tím šokoval. Skutečně se sbalil a mámu opustil.

S Luckou jsme do něj hučely, aby to nedělal a zůstal s mámou. Podle toho, co jsem o Kláře slyšela, si nemyslím, že je to dítě jeho. Ale on je přesvědčen, že je otcem. A já se teď bojím, co bude s mamkou. Nikdy jsem ji neviděla takhle zničenou.

Táta odešel k milence

Uzavřela se před světem a nikoho k sobě nepouští. Vím jen, že chodí do práce. Nikomu nebere telefony, neotvírá dveře. Vzhledem k tomu, že je to tátova vina, prosila jsem ho, aby s tím něco udělal. Ten má teď oči jen pro Kláru a její břicho.

Táta mě strašně zklamal. Zachoval se jako sobec první třídy. Vybodl se na tu nejlepší ženskou pod sluncem, to mu nikdy neodpustím. S Luckou jsme ho škrtly ze svých životů. Už mi nikdy mi nesmí na oči. Uděláme cokoliv, aby se z toho mamka dostala a nezahodila život kvůli takovému idiotovi.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články