Simona (27): Táta mi začal kazit manžela. Dohazuje mu ženský, život je prý příliš krátký

Simona (27): Táta mi začal kazit manžela. Dohazuje mu ženský, život je prý příliš krátký
Zdroj: Unsplash

Simonin otec začal po rozvodu blbnout. Střídá ženy jako ponožky a k užívání si života nabádá i Simonina manžela Fandu. Tomu se to podle všeho začalo líbit. Simona neví, na koho se má zlobit víc.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 10. 2022 10:00

Když se rodiče rozvedli, doufala jsem, že skončí ty věčné rozpory a hádky, které mezi nimi panovaly. Zatímco máma se chová vcelku normálně, tátovi přeskočilo. Usoudil, že život je příliš krátký a je třeba si užívat. Střídá ženy jako ponožky a nabádá k tomu i mého manžela Františka (30).

Táta začal po rozvodu randit

Mám takový pocit, že našim to nikdy neklapalo. Z dětství mám vzpomínky především na jejich hádky a křik. Jak máma ječí na tátu a ten jí to vrací. Tak to u nás bylo vždycky a zjevně by to tak i zůstalo, nebýt toho, že se rozvedli. Když mi to táta oznamoval, cítila jsem úlevu. Už jsem nemusela po večerech přemýšlet, co se doma děje.

Mám vlastní život a manžela Františka, kterému se chci věnovat. To mi teď půjde snáz, protože jeden můj životní problém byl vyřešen. Rozvod proběhl víceméně v klidu. Rodiče si u soudu slíbili, že už se nikdy neuvidí.

Máma se odstěhovala a táta zůstal v jejich bytě. Pár měsíců se zdálo, že povedou normální životy. U mamky se to tak jeví pořád. Horší je to s tátou. Toho jsem několikrát potkala ruku v ruce s mladou dívkou. I když mi do toho nic nebylo, zajímalo mě, proč si vybral zrovna mladičkou Soňu. Táta mě ale uzemnil, že Soňa je jen jedna z mnoha.

Táta dohazuje manželovi ženský

Manžel občas zajde s tátou na pivo, protože oni dva si rozuměli už od začátku. Když se před třemi měsíci Fanda vrátil, hned mi začal vyprávět. „Tvůj táta je ďábel. Představ si, že má na každý den v týdnu jinou ženskou," chrlil ze sebe. „To si děláš srandu? Táta?" nechtěla jsem věřit. „Jo, včera za ním jedna i přišlaMěla s sebou kamarádku a táta chtěl, aby se mě ujala," dodal.

A já jen žasla. „To jako vážně? A cos udělal?" zajímalo mě. „Co by. Nic," ukončil vyprávění. Musím říct, že mě to velmi rozhodilo. Jako kdybych dostala o manžela strach.

Při první příležitosti jsem na tátu uhodila. „Hele, Fandu z toho všeho vynech a přestaň mu dohazovat cizí ženský. Má mě, jestli sis nevšiml," soptila jsem. „No a? Život je příliš krátký. Měl by si trochu užívat," odvětil. „Jako ty? Starý mládenec? Jsi k smíchu," bránila jsem se. „Možná by ses divila, jak mu v tom baru zářily oči," nasadil mi brouka do hlavy.

Táta ponouká mého muže k nevěře

Fanda s tátou sice nechodí na pivo tak často, ale i to setkání dvakrát do měsíce mi najednou začalo vadit. Fanda mi přestal všechno říkat. Když je s tátou, vrací se v dezolátním stavu. Občas z něj cítím ženský parfém. Pokaždé tvrdí, že nic nebylo. Přizná však, že za tátou zase někdo dorazil. Představa, že táta s manželem sedí někde na baru i s jinými ženami mi začíná vadit.

Nevím, co je horší. Jestli to, že ke mně vlastní táta nemá úctu a klidně by Fandu nechal, aby mě podvedl. Nebo to, že se to manželovi podle všeho začíná líbit. A že poslouchá tátovy kecy o tom, jak je život krátký a je třeba si užívat. Nemá smysl Fandovi pochůzky s mým otcem zakazovat, stejně by neposlechl. Já se mohu maximálně spoléhat na to, že to nezajde dál než na hranici flirtování. Musím říct, že mě táta zklamal. A můj manžel svým způsobem vlastně taky. Myslím, že si to ani od jednoho z nich nezasloužím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články