Vendula (40): Manžel byl najednou samá kytka a lichotka. Pak jsem zjistila, že mě podvedl s největší běhnou z vesnice

Vendula (40): Manžel byl najednou samá kytka a lichotka. Pak jsem zjistila, že mě podvedl s největší běhnou z vesnice
Zdroj: Pexels

Vendula si myslela, že by ji manžel nikdy nepodvedl. Jednou se ale opil tak, že prý ani nevěděl, co dělá. A vyspal se se sousedkou. Snaží se to shodit na alkohol, ale Vendula to nebere jako polehčující okolnost. Zničil všechno hezké, co mezi nimi bylo...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 10. 2022 10:00

U nás doma jsme nikdy nemuseli řešit otázku nevěry. S Ivanem (45) jsme byli vždycky sehranou dvojkou. Jenže nedávné odhalení mou iluzi totálně pošlapalo. Manžel během jednoho večera všechno zničil.

Manžel měl s kamarády pánský večer

Vedeme s Ivanem obyčejný život. Máme syna Juliana (15), dům, relativně dobrá zaměstnání a pár dobrých přátel. Právě s nimi trávíme svůj volný čas. V létě jezdíme na společné dovolené a často si jen tak posedíme na zahradě u někoho z nás. Všechny páry vedou plus mínus stejný život jako my.

Známe se několik let. Nikdy mezi námi nebyly žádné pomluvy, hádky nebo zákeřné hry. Jsme přátelé, kteří se mají rádi. O to horší je pro mě pochopit to, co se nedávno stalo. Mirek, Radek, Tomáš a můj manžel si udělali jeden ze svých pánských večerů.

My ženy jsme se sešly nad láhví vína a řešily nové drby z okolí. Ani ve snu mě nenapadlo, co mezitím dělají chlapi. Seděli na zahradě a zrovna šla kolem Nikola (30). Ve vsi o ní nekolují zrovna valné zprávy. Je to žena, která se ničeho nebojí a nevěra je její druhé jméno. Nevím, proč si ji chlapi pozvali dovnitř.

Manžel udělal obrovskou chybu

Podle slov mého manžela za tím stojí veliké množství alkoholu. Nikola s nimi seděla na zahradě a kopala do sebe jednoho panáka za druhým. Ivan už ji měl jako z praku a když ho táhla do ložnice našich sousedů, už o sobě prý nevěděl. A to, že se s ní vyspal, nazval omylem.

Trvalo mi, než jsem na to přišla. Ivana totiž dohnaly výčitky svědomí a začal ke mně být nebývale pozorný. Z práce mi vozil květiny. Doma z ničeho nic dobrovolně uklízel a jezdil nakupovat. Začal se angažovat v organizaci našeho volného času. Dělal všechno pro to, abychom se nesešli s ostatními přáteli. Celé to začalo smrdět.

Když jsem se ho zeptala, čím jsem si najednou zasloužila tolik pozornosti, v jeho očích jsem zahlédla strach. „Co se stalo?" nutila jsem ho k tomu, aby mi řekl pravdu. Mlžil, co to šlo. Tvrdil, že si jen uvědomil, jak mě zanedbává. A tak to chce napravit. Kdyby se mu u toho neklepal hlas, možná bych uvěřila.

Nevěru svedl na alkohol

Jenže pokud s někým žijete tak dlouho, jako my s Ivanem, poznáte, když je něco špatně. „Že je v tom ženská, viď?" udeřila jsem na něj. Nemusel nic říkat, jeho výraz mluvil za vše. „Kdo to je?" začala jsem šílet. „Já ti to vysvětlím," použil otřepanou hlášku při odhalení nevěry. „Semlelo se to tak rychle. Byl to omyl. Já byl hrozně opilej," sypal si popel na hlavu.

Povyprávěl mi, jak to celé bylo. A hlavně to, že to pro něj nic neznamenalo. Po mě se teď chce, abych to přešla a pochopila, že byl zkrátka ,,jen opilej“. Já jsem zklamaná, ponížená a cítím se hrozně. Nevím, kolik bych toho musela vypít já, abych ho podvedla. Ivan se snaží i dál, ale já mám strach, že to nestačí. Naši přátelé o tom vědí. Jak se jim mohu podívat do očí? Proč tomu někdo z chlapů nezabránil? Nemám zdání, jak to teď s námi bude dál, protože květiny ani parfém jeho zradu nespraví.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články