Nikol (34): Manžel si hraje na skvělého tátu jen mezi lidmi. Sotva se za námi doma zavřou dveře, je to hrůza

Nikol (34): Manžel si hraje na skvělého tátu jen mezi lidmi. Sotva se za námi doma zavřou dveře, je to hrůza
Zdroj: Pexels

Nikola se nám svěřila s tím, jak moc jí leze na nervy manželovo chování k synovi. Když jsou doma, nejeví o kluka zájem. Jakmile je kolem rodina či přátelé, může se Mojmír přetrhnout. Hraje si na skvělého tátu a Nikolu to štve.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 09. 2022 07:00

Už tu přetvářku dál nesnesu. Můj manžel Mojmír (38) si na hodného tatínka jen hraje. A to především v momentech, kdy jsme mezi přáteli či s rodinou. Sotva se za námi zavřou dveře, jsme pro něj se synem vzduch.

Manžel ignoroval syna už od narození

Já vlastně ani nevím, proč to Mojmír dělá. To on chtěl dítě, to on trval na klukovi. Teď má, co chtěl. A stejně se nechová tak, jak by měl. Strašně se na něj zlobím, ale on mě neposlouchá, když mu něco řeknu. O co jde? O to, že si hraje na hodného tatínka jen tehdy, když má obecenstvo. Ať už v podobě našich rodin či přátel.

O Maxíka nejevil vůbec žádný zájem první rok jeho života. Zastával názor, že takhle malé dítě potřebuje jenom matku. Takže mě v tom nechal pořádně vymáchat. Noční vstávání, synovy časté nemoci, to všechno jsem musela snášet sama. Mojmíra nezajímalo, že jsem klidně čtyři dny v kuse pořádně nespala. On si dál žil skoro jako svobodný mládenec.

Nelžu, když řeknu, že první rok, co byl syn na světě, jsme Mojmíra skoro neviděli. Po práci si vždycky našel lepší zábavu, než být doma s rodinou. Chodil na bowling a hrát tenis. Domů se přišel jen najíst, vyspat a občas pro sex. Moje nebo synovy potřeby mu byly ukradené. Nepatrné změny přišly, když začal Maxík chodit a trochu žvatlat.

Manžel si na skvělého tátu hraje jen před lidmi

Když začal říkat krátká slova jako máma, táta nebo auto, manžel hned nastoupil. „Tak už s tebou konečně něco bude?" ptal se Maxíka a dál ho drtil učením slova táta. Před druhými narozeninami začal syn chodit. Mnohem víc vnímal věci a lidi kolem sebe. A to se Mojmír najednou mohl přetrhnout. Hlavně ve chvíli, kdy jsme někde byli.

„Podívej, mami, co už Maxík umí," chlubil se před tchyní. Paci paci pacičky jsem Maxe naučila já. A Mojmír to prodává jako svoje. Vím, je to asi blbost. A možná máte pocit, že žárlím. Ale ono je toho mnohem víc. Jakmile jsme ve společnosti, Mojmír se předvádí a dělá ze sebe nejlepšího tátu na světě! Sotva ale přijdeme domů, karta se otáčí.

Chce se najíst a pak čumět na televizi. Že by Maxe třeba vykoupal a uložil, o tom nemůže být řeč. Nedávno jsme zašli na vinobraní, kde byly i dětské kolotoče. Potkali jsme tam nějaké známé. Mojmír mě hned odstrčil od kolotoče a dělal s Maxem psí kusy. Známí se rozplývali nad tím, jak je skvělý táta. „Ty to s ním teda umíš," chválil ho třeba náš kamarád Pavel.

Manžel svým falešným chováním syna zbytečně mate

Málem jsem pukla vzteky. Vždyť on neví, co kluk jí, co má rád a pak se takhle předvádí? Doma mi ruply nervy a vyjela jsem na Mojmíra s žádostí, aby už té komedie nechal. „Mohl by ses přestat tak předvádět?“ ulevila jsem si. Mojmír ale usoudil, že nemám pravdu.

Nechápe, že svým falešným chováním motá klukovi hlavu. Venku je na něj jak milius a sotva přijdeme domů, už si ho nevšímá. Stalo se třeba, že za ním Max přišel a dožadoval se pozornosti. Mojmír ho však odkázal, aby šel za mámou. Už mi s tím vážně leze na nervy. Chudák kluk, podle mě vůbec neví, co si má myslet.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články