Artur (40): Byl jsem zaslepený novou láskou a vyhnal tátu do domova důchodců. Teď toho lituji

Artur (40): Byl jsem zaslepený novou láskou a vyhnal tátu do domova důchodců. Teď toho lituji
Zdroj: Freepik

Artur udělal něco, co si v životě neodpustí. Nechal se svou přítelkyní Laurou přemluvit a poslal tátu do domova důchodců. Až dnes ví, že to byl Lauřin plán, jak se starého pána zbavit. Artur by měl rád otce zpátky doma, ale to nepůjde. Laura je těhotná a tvrdí, že pro něj už v domě není místo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 09. 2022 10:00

Nechal jsem se přemluvit svou novou přítelkyní a dal jsem otce do domova důchodců. Byl jsem zaslepený láskou. Teď toho lituji. Táta je tam nešťastný a Laura (33) není tak skvělá, jsem jsem si myslel. Bohužel věci nejdou vzít zpět, protože spolu čekáme dítě.

Po rozvodu jsem se vrátil k rodičům

Mám za sebou jedno pětileté manželství, které nedopadlo dobře. A myslím, že je to moje chyba. Jediný důvod, proč jsem se rozhodl s Valérií rozvést, byl fakt, že nechtěla děti. Nechtěla je, protože se na to necítila. Já jsem po dětech toužil víc než po čemkoliv jiném. A tak jsme šli od sebe.

Myslel jsem si, že najít ženu nebude takový problém. Opak byl ale pravdou. Sice jsem o ženy nikdy neměl nouzi, ale to jen co se týkalo sexu. Ale já už hledal víc. Životní partnerku a matku svých dětí. I naši si přáli vnoučátka a snažili se mi od čas od času někoho dohodit. Po rozvodu jsem se totiž vrátil domů a žil s rodiči.

Před lety mi zemřela maminka a táta zůstal sám. Byl jsem nesmírně rád, že mu mohu být po ruce. Už na tom také nebyl nejlíp. Jeho vrávoravé kroky po schodech mi naháněly hrůzu. Takže jsem přestavěl spodní část domu a on žil už jen v dolním patře. Myslím, že i přes fakt, že maminka umřela, nám to spolu skvěle klapalo.

Přítelkyně vyštvala tátu do domova důchodců

Dva roky po matčině smrti jsem poznal ženu svých snů. Usměvavou a sympatickou Lauru. Hned jsem propadl jejímu kouzlu. Ona byla takový smíšek, který mě uměl znovu vtáhnout do života. Já to vnímal tak, že mi někdo seslal anděla. Randili jsme spolu půl roku, než jsme se rozhodli, že je čas náš vztah posunout.

Laura hodně mluvila o společném bydlení. Měla však garsonku, kde bychom se po čase tlačili. Nabídl jsem tedy náš dům. Laura věděla, že bydlím s tátou. Vůbec jí to nevadilo. Dokonce slibovala, že se o něj budeme starat společně. Byl jsem tím nápadem nadšený, takže se k nám velmi rychle nastěhovala. První týdny vypadaly vážně nadějně.

Tátovi se moc líbila a Laura se ukázala jako skvělá hospodyňka. Až teď vím, že to nebylo zcela čisté. Sotva se táta začal pomočovat a dělat nepořádek, protože zapomněl uklidit, bylo zle. Laura mi začala nenápadně našeptávat, kde by bylo tátovi lépe. „Našla jsem krásný domov důchodců. Je to v parku s možností krásných procházek," lámala mě.

Lituji, že jsem tátu nechal odejít

Ukazovala mi všechna plus, až jsem se nechal umluvit. Tátovi jsem vlastně nedal na výběr a řekl mu, že to tak bude lepší. „Budeš pod částečným dohledem a já za tebou budu jezdit," sliboval jsem. Táta mě beze slov poslechl a odstěhoval se. Neuběhlo ani půl roku a já svého činu lituji. Táta je tam nešťastný.

Laura postupně vyházela všechny věci po rodičích a dům předělává podle obrazu svého. Za tátou se mnou nejezdí, protože podle ní je to starý protivný dědek. Už vidím i to, jak ze mě jen tahá peníze a přivlastňuje si majetek. Chtěl bych tátu zpátky domů, ale to nepůjde. Laura mi oznámila, že je těhotná a pro tátu už v domě nebude místo. Nejraději bych si nafackoval. Zakládám rodinu s někým, kdo mi vyhnal tátu. Ten tvrdí, že se nezlobí, ale já se sám sobě nemohu podívat do očí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články