Karel (31): Odpustil jsem přítelkyni nevěru, ale teď bych ji nejraději hlídal na každém kroku

Karel (31): Odpustil jsem přítelkyni nevěru, ale teď bych ji nejraději hlídal na každém kroku
Zdroj: Freepik

Karel si myslel, že našel tu pravou, se kterou by rád založil rodinu. Denisa ale před časem uklouzla a podvedla ho s kolegou. I když to bylo těžké, Karel se jí rozhodl odpustit. Jenže teď se z něj stal žárlivec a sleduje každý její krok.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 03. 2023 07:00

Když se mi partnerka Denisa (29) přiznala, že mě podvedla, nevěděl jsem, co dělat. Vzhledem k tom, že ji mám pořád rád, rozhodl jsem se odpustit a jít dál. Slíbila mi věrnost a já myslel, že to bude stačit. Jenže kvůli její nevěře se ze mě stal žárlivec.

Partnerce bych snesl modré z nebe

S Denisou jsme spolu osm let. Je to žena podle mého gusta a myslím si, že lepší k sobě už nikdy nenajdu. Pro náš vztah jsem byl ochoten udělat cokoliv. Když řekla, že se chce z vesnice přestěhovat do města, souhlasil jsem. A to i bez ohledu na to, že nás bydlení vyšlo na podstatně víc peněz. Když si přála nové auto, vzal jsem si půjčku a nového miláčka jí dopřál. Když se vyslovila, že by se chtěla podívat do Thajska, rok jsem šetřil, abych ji tam mohl vzít.

Kdyby to šlo, tak jí snesu i modré z nebe. Denisa se ke mně vždycky chovala tak, že jsem nikdy nepochyboval o její lásce. Doma se o všechno stará, vaří mi, pere a dělá domov opravdovým domovem.

Máme i pár společných zájmů, takže spolu dvakrát týdně vyrážíme na tenis nebo do posilovny. Jsem s Denisou šťastný. Umím si ji představit jako manželku, ale i mámu našich dětí. Myslím to s ní tak vážně, že jsem ji dokonce před půl rokem požádal o ruku. Řekla ano a já se těšil na skvělou budoucnost.

Podvedla mě s kolegou

Nikdy, doopravdy nikdy mě nenapadlo, že by mě Denisa mohla podvést. Věřil jsem, že dělám ve vztahu maximum pro to, aby byla šťastná. Měla všechno, co chtěla, plus to, že ji miluji. Na konci minulého roku ale praskl její úlet. Stalo se to v době, kdy odjela na pracovní víkend do hor. Celý víkend se mi neozývala, pak tvrdila, že neměli signál.

To až společný známý, který byl na té chatě také, mi řekl, co se tam stalo. Denisa se celý víkend držela za ručičku s kolegou Radkem a sdílela s ním jednu peřinu. Nechtěl jsem tomu věřit, takže jsem šel rovnou ke zdroji. Denisa s nervozitou v hlase všechno přiznala. Současně s tím si ale sypala popel na hlavu, plakala a dušovala se, že to byl omyl.

Dalo mi hodně práce, abych se udržel a nevyhodil ji. Ten prvotní vztek a vědomí, co mi provedla, tak to bylo opravdu děsivé. Věděl jsem ale, že o ni nechci přijít. A rozhodl se, že jí odpustím. Musela však slíbit naprostou věrnost a oddanost. Doufal jsem, že to bude stačit...

Odpustil jsem jí, ale nedůvěra zůstala

Nestačilo. Už dva měsíce ji v jednom kuse hlídám. Tajně jí lezu do mobilního telefonu, kontroluji e-maily. Čas od času ji přepadnu v práci nebo si nutím, že ji odvezu domů. Když jde ven s kamarádkami, jsem někde poblíž a hlídám, kdo se motá kolem ní. Zkráceně řečeno, já už jí nevěřím. Sama to poznala, protože mě zahlédla, jak ji pozoruji.

Ubezpečila mě, že svého činu lituje. Nabídla mi, že dá výpověď, aby se s tím kolegou nepotkávala. A já nevím, co vlastně chci. Zjevně mě ranila víc, než jsem si chtěl na začátku připustit. Nejraději bych ji opustil, ale i to mě děsí. Být bez ní je totiž stejně těžké jako být s ní. Možná je to moc čerstvé a potřebuji víc času, abych ji znovu věřil. Mrzí mě, že to tak strašně pokazila. Vždyť jsme se měli pohádkově.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články